Безжичните слушалки са божи дар за любителите на музиката, особено за тези, които използват своя телефон за това забавление. Най-накрая можете да помахате за довиждане на заплетените кабели и слушалка, която пада от ухото ви всеки път, когато обърнете глава. Свързването на вашите малки аксесоари с вашия телефон обаче понякога може да бъде трудно. 

Чудите се как да свържа и сдвоя своите безжични слушалки? Ние ще ви дадем няколко съвета, които са валидни за различни модели. Качествени видове, които са и евтини, можете да откриете в онлайн магазин 4sales.

Какво представляват тези безжични аксесоари и защо са толкова популярни?

Това са малки преносими аудио устройства, които се поставят в ушния канал. Предлагат се в различни форми и размери и се използват за слушане на музика, гледане на видеоклипове или приемане на телефонни разговори, така че все едно сте с хендсфри. Те са особено популярни, защото са лесни за носене, където и да отидете. Те също са добър избор, ако искате да не притеснявате околните, докато се опитвате да слушате музиката или да гледате видеоклип на своя телефон.

Bluetooth сдвояване срещу свързване

Термините сдвояване и свързване често се използват взаимозаменяемо, за да опишат свързването на вашите безжични аксесоари към смартфон. Но има разлика. Сдвояването е това, което се случва първият път, когато вашият телефон срещне слушалките. Свързването е като втора среща. Те вече имат своите данни и могат да се свързват по-бързо – често автоматично.

Как да ги свържа съм своя телефон?

  • Извадете ги от кутията за зареждане.

  • Натиснете и задръжте бутона им за захранване.

  • Натиснете определения бутон за сдвояване на кутията за зареждане.

  • Натиснете определения бутон за сдвояване на слушалките.

  • Обичайно е кутията и/или те да имат мигаща LED светлина, която показва, че са в режим на сдвояване. 

  • Активирайте Bluetooth  на вашия смартфон, за да ги намерите и да потвърдите сдвояването. Ето как се прави това на някои от най-популярните устройства.

iPhone и iOS

Отидете в Настройки, докоснете Bluetooth и се уверете, че е включен. Под това ще видите списък с устройства, с които сте се сдвоявали преди, и тези, с които сте свързани в момента. По-надолу автоматично ще видите всички аксесоари, които са в режим на сдвояване и в обхват.

Намерете вашите (те често се показват с името на модела) и ги докоснете, за да ги сдвоите. След успешно сдвояване името им ще се премести в горната част на списъка със свързани и трябва да пише „Свързани“ до името.

Android

Отидете в Настройки и изберете Bluetooth. Уверете се, че Bluetooth на телефона е включен и след това докоснете Сдвояване на ново устройство. Това ви отвежда до списък с устройства в режим на сдвояване наблизо. Слушалките ви трябва да се появят тук. Изберете ги и след като в името на Bluetooth устройството се покаже „Свързан“, значи сте готови. И можете да ги използвате дори като handsfree.

Предимства на безжичното свързване

То дава възможност са комуникирате лесно, докато сте в движение. Не се нуждаете от допълнителни кабели и адаптери . Можете по-бързо да прехвърляте информация от едно устройство на друго. Безжичните връзки могат да бъдат по-евтини и по-лесни за инсталиране.