Имате ли проблем да носите служебния и личния си телефон едновременно? Може да е бавно и често объркващо да превключвате между двата. Все пак има решение – различни модели смартфон с 2 SIM карти, каквито можете да откриете в онлайн магазин 4sales. 

Какви са предимствата на телефон с 2 сим карти?

Перфектен за хора, които имат както служебни, така и лични номера, тъй като работата им е свързана с много разговори. Можете да ги имате наведнъж. При това те могат да са на различен мобилен оператор, така че да избирате онази промоционална оферта за дълги разговори, която е най-подходяща за вас. Това означава, че няма да е необходимо да носите два апарата или да сменяте сим пластинките постоянно. Тези модели са с отлични характеристики, така че ще ви уведомят през коя линия идва повикване или SMS, така че ще можете да разграничите дали е служебно или лично обаждане, преди да вдигнете.

Когато имате подобен функционален апарат, можете лесно да разделите работата и личния си живот. Така че, когато дойде уикендът и е вашето свободно време, можете да деактивирате временно онази сим за работа до понеделник. С този малък уред можете да решите кой телефонен номер ще бъде вашият основен и кой ще бъде вторичен.

Какво представляват телефоните с повече от една сим пластинка?

Ето нещо интересно – сим пластинките с модул за самоличност на абоната, по-известни като SIM карти, са мозъкът на вашите мобилни устройства. Те свързват вашата лична информация с вашия смарт уред, което ви позволява да извършвате повиквания, да изпращате съобщения и да се свързвате с интернет, стига да използвате устройство, съдържащо една от тях.

Как работят?

Ако смятате сим пластинката за мозъка на устройството ви, тогава този функционален апарат има два мозъка: – по същество това е като да имате повече устройства в едно. То е с два слота, които разделят вашите телефонни обаждания, текстови съобщения, списъци с контакти и понякога дори мрежови доставчици.

Телефоните имат ли втори номер?

Достъпът до втори номер е едно от основните предимства при използването им. Безпрецедентен процент от нашето население работи от вкъщи и възможността да поддържате работните и домашните си обаждания различни едни от други е нещо по-полезно и по-привлекателно от всякога.

Как да разберете дали мобилното ви устройство предлага тези функции?

Когато закупите мобилно устройство и погледнете списъка със спецификации, информацията за тази важна подробност трябва да е посочена. Разбира се, можете да отидете онлайн и да потърсите вашия конкретен модел апарат, но има по-бърз начин да проверите. Трябва само да влезете в настройките на вашето устройство.

Някои може да си помислят, че не е необходимо да имате телефон с две SIM карти. Но винаги е добра идея да имате опция за добавяне на друг номер. Сега може да не ви трябва, но никога не знаете кога ще ви потрябва. Дори ако поставите само една SIM карта в телефон с две SIM карти, няма да забележите разликата в начина, по който получавате обаждания и съобщения.