Да слушате любимата си музика в колата, особено когато шофирате на дълги разстояния или сте в задръстване, е незаменимо изживяване.

За да се насладите истински на преживяването по време на шофиране, вероятно искате лесен начин за възпроизвеждане на вашата музика и друго аудио съдържание във вашата кола от вашия телефон? И се чудите – Как да слушам онова, което харесвам? Ние ще ви дадем няколко идеи за безжично свързване, например чрез блутут, както и жично. Забравете за старомодните дискове, които се поставяха в CD плеър.

В следващите няколко реда, независимо дали използвате телефон с iOS или андроид, бързо ще научите как да възпроизвеждате мултимедия и това ще отнеме само няколко минути от времето ви.

Свързване на вашия телефон към вашата кола

Постигането на стабилна връзка – с bluetooth или кабелна е от съществено значение. Тя осигурява по-високо ниво на удобство и подобрява изживяването ви при шофиране. 

Така че, в зависимост от годината на производството на колата и вашия тип мобилно устройство, има различни методи за свързване със стерео системата й, за да възпроизвеждате музика, а не само да слушате чрез сд.

Използване на Bluetooth FM трансмитер

Всички съвременни автомобили имат FM радио и запалка или електрически контакт за включване на Bluetooth FM предавател. Това е особено удобно, ако колата ви няма вграден Bluetooth или AUX изходен 3.5 мм жак. Освен това приспособленията, необходими за извършване на това, са сравнително евтини и лесни за настройка. Аксесоари, които ще са ви в помощ, можете да откриете в онлайн магазин 4sales.

Когато включите FM предавателя в източника на захранване на колата си (или запалката в по-старите автомобили), той предава FM честота, към която можете да свържете телефона си чрез Bluetooth.

Използване на адаптер за касета

Касетният адаптер е приложим за по-стари автомобили. Това е много хитър начин да заобиколите техническите ограничения на старата си кола. Адаптерът за касета влиза в слота за касети на автомобила и предава безжични Bluetooth сигнали за свързване. В зависимост от функционалността на адаптера за касети, който можете да вземете, можете да възпроизвеждате музиката си от телефона си в колата или чрез Bluetooth връзка, или чрез 3.5 мм допълнителен кабел.

Допълнителният кабел се простира от адаптера за касета към аудио жака на вашия телефон. От друга страна, ако използвате по-нов iPhone, който няма 3.5 мм аудио жак, можете да се свържете с по-старата си кола чрез безжичните сигнали на адаптера за касети.

Използване на Bluetooth аудио

Bluetooth аудиото е един от най-лесните начини за свързване към стереоуредбата на вашата кола. Работи дори за всички устройства и дори вашето устройство да няма аукс порт. По-новите модели автомобили вече са оборудвани с вградена Bluetooth функция. Така че, ако притежавате такъв, всичко, което трябва да направите, е да свържете телефона си с Bluetooth на колата си, както бихте направили с всяко друго устройство. Можете лесно да пуснете любимата си музика и да провеждате разговори със свободни ръци без да се тревожите, че губите вниманието си за дълго време от пътя.

Използване на USB

Тази опция е достъпна само за по-нови модели автомобили. По-новите вече имат вградени USB портове, които заменят по-ранните поколения източници на захранване/запалки. С помощта на алтернативен USB кабел можете да свържете устройството си към стереоуредбата на колата, за да възпроизвеждате музика директно. Портът предлага прилично качество на звука и ви позволява да зареждате мобилния си, докато се наслаждавате на музиката си на стереото.