Колко време Ви е необходимо, за да заредите скутера на ток – сега ще разберем. Не се безпокойте, ние от онлайн магазин 4sales.bg ще Ви научим - ще разкрием митовете и истините за зареждането, как да удължите живота на батерията и как е правилно да го извършите.

Първо включете зарядното устройство в контакта


Освен, ако в ръководството не е указано друго, първо включвате в контакта, а чак след това в тротинетката. Имайте предвид, че самото устройство, включено в контакта ще се нагрее, което е напълно нормално, а също има и акумулатор.

Свържете щепсела на зарядното към порта за зареждане на тротинетката



Изключете скутера и отстранете защитното капаче на зареждащия порт, а ако има прах - просто го издухайте. Включете устройството в порта.

Изчакайте електрическата тротинетка да се зареди


Заредете го, докато светлинният индикатор на ел. зарядното стане зелен и незабавно изключете. При повечето зарядни устройства, светлинката светва в зелено преди пълното зареждане. Ако Вашият скутер има дисплей, ще забележите това.

Незабавно изключете скутера, когато се зареди (Не го оставяйте включен!)

Първо изключете скутера от зарядното устройство, а след това изключете зарядното от контакта. Зареждайте толкова често, колкото е необходимо.

Съвети за максимален живот на батерията


  • Ако не използвате Вашата нова придобивка, дръжте го на 40% батерия и на хладно, и сухо място. Съхраняването на литиево-йонни батерии напълно разредени е убиец номер едно. Съхраняването също на напълно заредена или разредена батерия ще ускори разграждащите процеси в нея. Препоръчваме за по-дългосрочно съхраняване - примерно, през зимата, да съхранявате при 40% заряд. Поради саморазреждането ще трябва да проверявате и допълвате батерията на всеки 4 до 8 седмици, за да я поддържате на това ниво.
  • Никога не зареждайте тротинетката си, когато температурата на батерията е под точката на замръзване. Напр, ако сте я съхранявали в гараж или навън, където е било много студено. Изчакайте да се загрее и така заредете. Зареждането при повишени температури също може да съкрати живота ѝ, но не е толкова вредно.
  • Не оставяйте зарядното устройство включено след зареждане Изключете го след като Вашия скутер е напълно зареден или зареден до 80 %. Оставянето му в контакта води до намаляване на капацитета му.
  • Не зареждайте напълно скутера си за по-малко от час Литиево-йонните батерии издържат повече време, ако ги зареждате по-бавно. За оптимална дълготрайност е най-добре да я заредите напълно, за не по-малко от 1 час.


И така, вече знаете основните и най-необходими неща при зареждане на Вашата нова акумулаторна придобивка. Шофирайте внимателно и отговорно!