Всъщност, обръщането на дисплея е наистина е като детска игра! Да, защото Windows е помислил за всичко! Може би пък сте натиснали комбинация от клавиши и сега всичко е с главата надолу? Е, да, не се случва автоматично, но пък е поправимо. Нека поправим всичко бързо, заедно. А, сега ще научите как да въртите дисплея на лаптопа или компютъра в различните версии на операционната система, която всички познаваме - Windows.

Често се случва, дори и неволно, да обърнете дисплея с клавишна комбинация. Коя е печелившата комбинация зависи от Вашата графична карта. По правило, задържате един или два различни клавиша, а след това стрелка и вече всичко е наобратно. Така, че ако искате да възстановите формата по подразбиране, бутонът със стрелкичка нагоре би трябвало да свърши работа. А, другите посоки на стрелки пък осигуряват необходимото подравняване. Ако това не е сработило, то нека продължим нататък. Нека завъртането започне - сега!

Най-познатите ни комбинации са Ctrl + стрелка, Ctrl + Alt + стрелка или Ctrl + Shift + стрелка.

Вашият Windows 7 и 8


Може да влезете в системните настройки, за да обърнете екрана. Най-бързият начин, по който да стигнете до това е като кликнете с десен бутон на работния плот с мишката и да изберете "Разделителна способност на екрана". След това "Подравняване" и избирате посоката, към която трябва да сочи дисплеят и го оправяте.

Това може да направите и по друг начин - като отворите Контролния панел (напр., през Старт менюто). Там натискате "Външен вид и персонализация" и избирате след това "Дисплей". А, след това регулирате ориентацията му. И всичко вече е готово, лесно завъртяно!

Или пък Windows 10



Естествено, тази опция е налична и при този Уиндоус. Тук също може да регулирате ориентацията на монитора чрез настройките. Изгледът на менюто обаче е малко по-различен. Независимо от това, в тази версия на операционната система също можете да отворите "Настройки на дисплея" от менюто на работния плот (натиснете десен бутон на мишката). В него ще намерите "Ориентация" и след това ще имате възможност да обърнете екрана, на която страна пожелаете. Разбира се, може също да изберете и по-дълъг път за достигане на тази опция. Отворете настройките и щракнете върху "Система". Там отивате в "Дисплей" и отново може да обърнете екрана лесно, и бързо.

И, вече имате обърнат дисплей – решение, което всъщност не бе толкова сложно, колкото изглеждаше.

Освен информационна помощ, в онлайн магазин 4sales.bg предлагаме различни компютърни компоненти на страхотни цени, които може да разгледате и поръчате само с няколко клика.