След като вече сте закупили новото си изделие, е време да го свържете, така че да не пречи, а да ви помага, докато шофирате.

Продуктът идва в комплект с упътване, по което ще се ориентирате как да го поставите, за да бъде надежден и да изпълнява правилно задачите си. Освен това, ще получите стойка и необходимите кабели за зареждане, подходящи, както за превозното ви средство, така и за контактите у дома.

След разопаковането на продукта, е препоръчително да го занесете до колата и да го инсталирате правилно.

Как да монтирате продукта?

Захващането на елемента става с помощта на двойнолепяща лента, за да се гарантира, че и при по-сериозни вибрации, няма да се размести. Кабелът на уреда се подпъхва в специално направените за целта улеи в тапицерията на автомобила, след това преминава под килимчето на пода и стига до запалката, от която се зарежда.

Свързване

Изделието работи с опростена система, като след включването му – трябва да настроите датата и часа, да изберете най-подходящият за вас език и да активирате основните функционалности като:

  • Loop recording;
  • G-sensor;
  • GPS.

Опцията „Loop recording” ви осигурява запис върху най-старите видеа, който започва автоматично, без да се налага да премахвате файловете ръчно и да губите ценно време.

С помощта на G-sensor-a, видеорегистраторът ще снима, дори при по-силен удар, без да спира камерата. По този начин, при евентуален сблъсък, ще имате кадри от произшествието.

Свързването с GPS ще премахне риска от дезориентиране и ще ви покаже най-прекия маршрут до вашата дестинация. Употребата му е задължителна, особено ако сте на дълъг път и то извън страната.

Голямото сходство между моделите ги прави почти идентични за монтаж и свързване, като разликите са минимални, а особеностите са описани подробно в техническото ръководство. Затова не ви трябва сериозна техническа подготовка, а елементарна обща култура.

Моделите са снабдени с удобни бутони отстрани, за да може контролът да бъде лесен за достъп, докато шофирате. А с помощта на стойката, можете да регулирате изделието да застава в различни позиции, за да заснема от разнообразни гледни точки ежедневните ситуации по пътя, които могат да доведат до сериозни последствия, за които вие нямате вина.

Употребата на видеорегистратор в сегашната динамична натовареност, е почти задължителна, ако искате да се чувствате защитени на пътя и да се презастраховате от спорни ситуации и агресивни шофьори.