GPS може да се използва и без достъп до интернет връзка. Да! Всяко приложение за ориентиране може да се употребява за проследяване на местоположението Ви без интернет връзка на телфони или фаблети с iOS и Android (Андроид). Естествено, не забравяйте да го инсталирате и настройте! Използвайки Вашето местоположение, кулите за мобилни телефони и Wi-Fi мрежи, помагат да разберем къде се намира даденият човек за минути. Интересно, нали?


Неналичие на Wi-Fi, но ние сме тук!

Ако искате да използвате тази опция на фаблета си, но без наличие на Wi-Fi, това вече е възможно. Ако нямате и интернет връзка, то най-добрият начин да използвате GPS на Вашия фаблет и то напълно безплатно е да използвате някое приложение. Една от апликациите, които знаем, че работи доста добре е MapFactor - може да опитате.

Как да пусна ГПС на таблет?



Устройствата използват глобална система за позициониране, за да проследяват местоположения. На повечето таблети или фаблети, за да активирате тази функция, трябва да натиснете "Locations". Местоположение и джи пи ес са налични, ако са зададени бързи настройки. Докоснете и там, където пише "GPS" (трябва да индикира за включване в най-често зелен цвят).

Необходим ли е Wi-Fi, за да работим с ГПС?

Не, естествено. Може да се използва и без наличието на интернет. Всяко едно приложение може да проследява местоположението ви, дори при липса на услуги.

Как мога да използвам тази функция на телефона, но без данни?

Ако пътувате за по-дълго време или излизате извън зона с предварително заредена карта, ще трябва да спрете и да изтеглите следваща част от картата (чрез данни или Wi-Fi).

Може ли да се снабдим с GPS на таблета, ако няма такъв?

Има специални ГПС чипове в таблетите с Android (не всички, но повечето от тях в днешно време имат такива), които им позволяват да се позиционират навсякъде без LTE или операторска мрежа. LTE моделът може да се използва и без SIM карта, така че не е необходимо сателитно позициониране.

Как да разбера дали фаблетът има тази екстра?

Опцията трябва да бъде намерена в секция "Настройки", а за още по-лесно, напишете в търсачката "GPS" или "Местоположение" и ще разберете бързо, и лесно. Естествено, след като го намерите, ако желаете да го използвате, е необходима и активацията му!

И така, със съветите от онлайн магазин 4sales.bg ще можете по-лесно да се ориентирате навсякъде, защото ние искаме да сте информирани за всичко, което може да получите от технологиите!