Всъщност, зареждането е най-рискованият момент при работата с дронове, защото може да се предизвика пожар. Според изследвания, повече от половината инциденти, които са настъпили са именно, докато дронът се е зареждал. Ние, от онлайн магазин 4sales.bg Ви съветваме, ако е възможно да зареждате винаги на открито. Това е единственото място, където ще сте сигурни, че няма нищо в близост и нищо няма да се запали. Също така, не забравяйте да пазите батериите от слънцето, за да не прегреят, също и да бъдат далеч от изсъхнали растени или други лесно запалими вещества. Ако трябва да зареждате на закрито, препоръчваме да вземете противопожарни мерки - за всеки случай!

Съхранявайте източника на енергия на около половината от капацитета му, за да осигурите по-дълъг живот и винаги на безопасно място с умерена температура (близка до стайна). Ако имате здрава такава, която не прегрява, тя трябва да е безопасна за съхранение, но не забравяйте, че се случват и спонтанни запалвания.

И нека да се подготвим добре преди зареждането на дрона!

Инструкции при транспортиране на зарядно и др.



Дръжте батериите и зарядното винаги подплатени и обезопасени при пренасяне от едно място на друго. Докато се грижите за тях, зареждате ги и ги съхранявате по подходящ начин, те трябва да не изискват някакви специални мерки за безопасност. Осигурете им място, на което ще са също защитени и няма да се блъскат едни в други. Също така, съветваме Ви да опаковате Вашия дрон винаги в РЪЧНИЯ багаж при полет. По принцип, може да опаковате литиева батерия в регистриран багаж, ако е инсталирана само в самия квадрокоптер, но не можете да носите отделна такава. Независимо от всичко, най-добрият вариант е да държите дрона при себе си, докато трае пътуването.


Използвайте внимателно


Избягвайте да летите при екстремни температури. За да осигурите на батериите възможно най-дълъг живот, следвайте инструкциите на производителя, които трябва да включват безопасен температуртен диапазон и най-ниско приемливо ниво на разреждане. Също така, съветваме Ви да не ги изтощавате твърде бързо - летенето с пълна газ за дълги периоди от време може да е за предпочитане, ако сте на състезание, но не и в ежедневието. Това действие губи заряд много и то бързо, което е предпоставка за самозапалване на самата батерията.

Нека инспектираме заедно
Преди и след летене с квадрокоптер, отделете малко време, за да го проверите. Ако по мястото, откъдето черпи енергията си, има някаква видима повреда или издутина, трябва задължително да го изхвърлите. Не всякога, обаче, се показват физически признаци на повреда. Една батерия, например, маркирана с напрежение 3,7 V (примерно), то това напрежение трябва да е във всички нейни клетки. С течение на времето, те може да започнат да се дисбалансират. Именно заради това – инспектирайте навреме!

Правилно изхвърляне според приложението

Проучете възможностите във Вашия град за изхвърляне на такъв тип отпадък. Проверете дали събирателният център работи и след това се обадете на хората там, за да потвърдят, че ще го вземат. Преди да включите повредената батерия, не забравяйте да я разредите възможно най-близо до 0 %, за да намалите вероятността от пожар.

И така, с нашите съвети от онлайн магазин 4sales.bg, вече лесно и безопасно ще може да зареждате Вашия дрон!