Какво да правим в такъв случай? Екранът му остава черен, но продължава да се чува звук...тук ще Ви покажем какви са възможните причини за проблема!

Гледате любимия си сериал или филм и от нищото - телевизорът с LED (ЛЕД) или LCD дисплей спира. Естествено, без значение колко инча е - просто няма картина. Поне така изглежда на пръв поглед, но всъщност Вашият уред продължава да възпроизвежда тонове. Дефектен уред- не винаги това е проблемът! За да изключим възможните източници на грешка, днес ще Ви покажем къде може да са причините за това.


Черен екран, който се появява, ако няма картина на ТВ-то  



Най-простата причина, за да не получавате качествена картина на любимия лед телевизор и да чувате звук вероятно е дефектен HDMI кабел. В случай че тук сигналът е нарушен, картината на устройството остава в черен цвят. Затова - вземете работещ HDMI кабел от друго устройство и го тествайте отново с Вашия телевизор.

От другата страна, хлабавите кабелни връзки между телевизора и устройството, както и други допълнителни устройства, също могат да бъдат причината за черната картина. Затова внимателно проверете всички кабели, свързани към устройството.

Бонус съвет, ако нямате картина: Ако използвате външни високоговорители с Вашия уред, премахнете ги преди да продължите. По този начин може да изключите евентуален проблем, причинен от високоговорителите.

Проверете наистина внимателно захранването и връзките, ако нямате картина. Тривиален отговор на Вашия проблем - просто недобри конектори. Не изпадайте в паника, а направете това:

  • Изключете телевизора у дома и извадете захранващия го кабел.
  • След около 15 минути го включете отново и задръжте бутона за захранване за няколко секунди.
  • Пуснете бутона и включете устройството.
  • Ако картината идва от устройство, помислете за замяна на това устройство или опитайте с друго.
  • Отидете в менюто на настройки и ги проверете.


Ако все пак и Вие не може да се справите с менюто и екранът си остане напълно черен или картината му е вълнообразна, то е вероятно дефектът да е в уреда. Чести причини за това са в захранващата платка или друг вътрешен хардуер. Ако можете да изключите, че дефектни кабели като HDMI са отговорни за проблема, трябва да проверите дали уредът все още е в гаранция. Ако е, може да поискате ремонт от производителя с информацията, че звукът работи, но екранът остава черен. В противен случай - единствените останали възможности са да ремонтираме уреда сами или да се свържете с професионалист. Тук, обаче, трябва да прецените дали допълнителните разходи си струват в сравнение с нова покупка.

Повредите може да са много и различни, но ние от онлайн магазин 4sales.bg Ви даваме най-благоприятните възможности, които са възможни и бихте могли да коригирате сами, ако нямате картина. А, ако имате нужда от още нещо за телевизора - погледнете в сайта ни, където ще намерите всичко на най-добри цени!