Видеорегистраторът набира все по-голяма популярност сред водачите на МПС. Той е удобен, компактен и осигурява спокойно шофиране по пътя, защото притежава много функционалности, полезни на всеки шофьор.

След като изберете и закупите моделът, който отговаря на вашите очаквания, трябва да пристъпите към монтажа, включването и настройката му.

Еднократно ли е настройването на изделието?

Основните функции се регулират еднократно, но допълнителните екстри – не.

След като включите джаджата трябва да направите датата и часа актуални. Ако не разбирате съдържанието, на което е стартирал продуктът, можете да го смените, като разполагате с богато разнообразие от международни езици, от които да избирате.

Препоръчително е още от началото да активирате няколко опции:

  • GPS;
  • Автоматични включване/изключване;
  • G-sensor;
  • Loop recording;
  • Anti-shaking.

GPS навигацията ще ви упъти как и за колко време да стигнете до желаната точка, а автоматичното включване и изключване работи на следния принцип: при запалване на автомобила, ако е включен към зарядното на колата – изделието минава в режим на снимане, а при изключване на двигателя или прекалено дълъг престой на едно място – спира да работи. Функцията е много удобна, защото често се случва да го забравяте и то да заснема неща, които само пълнят паметта, но не са съществени.

Loop recording е допълнителна екстра, с която няма да ви се налага ръчно да премахвате стари записи, а директно джаджата ще започне запис отгоре. Така ще бъдете спокойни, че спорните ситуации са запаметени и можете да ги използвате по всяко време, ако се наложи.

Освен с Full HD резолюция, някои от моделите в търговската мрежа разполагат и с функция против разместване, която осигурява качество и стабилна картина. Това са основните изисквания, за материал, който ще служи като компромат срещу нарушителя.

Представете си, че ставате свидетели на неприятен инцидент, а виновникът за него не остава на място да помогне, а бяга. Вие обаче сте настроили всички необходими екстри, така че да хванете регистрационния номер.

Вече имате необходимата информация, която можете да предоставите на полицията и тя да си свърши работата професионално и адекватно.

Сега, когато сте запознати с настройките и особеностите на този продукт, можете лесно и бързо да изберете този, с който да сте защитени винаги, когато сте на път. Шофирането, освен хоби за някои потребители, е и задължение, а за да го изпълнявате съвестно, имате до себе си подходящ помощник, специално произведен да върши действия, важни за вас.