Този иновативен уред за придвижване в градски условия е изработен за масовите потребители, като е насочен предимно към деца и младежи, които да стигат от една точка до друга, с помощта на устройство, което не вреди на околната среда.

Основни компоненти, от които е изработен

Най-общо казано, това е жиромеханизъм, чийто съставни части са:

  • колела – 2 броя;
  • платформа;
  • електрически двигател;
  • батерия.

С помощта на жироскопи се получава балансиране между тялото на потребителя и уреда, като по този начин управлението дава възможност за разнообразни движения.

Интуитивната технология следва движението на човека, който го управлява, като по този начин подава команди на изделието, за да извърши съответното движение.

Пълният контрол над ховърборда можете да постигнете след няколко карания, но се препоръчва те да бъдат на места, където няма движение и теренът е сравнително гладък.

Колела

Те са изключително устойчиви и подвижни до такава степен, че да олекотят преминаването през по-трудни маршрути, да бъдат стабилни, за да понесат теглото и различните наклони, с механизъм, който да ускорява и намалява скоростта за секунди. Имат различни по големина грайфери, като тези, предназначени за офроуд маршрути, съответно са с по-големи.

Платформа

Тя е свърващият елемент между всички компоненти, като е препоръчително да използвате удобни обувки за прецизен контрол. Чрез нея подавате команди до всички елементи, а балансът между тях е изключително добър и прецизен.

Електрически двигател

Той е изработен от материали, които по никакъв начин не замърсяват околната среда и позволяват на младите хора да се придвижват до различни локации безопасно и с необходимата скорост при градски условия.

Батерия

Тя най-често е литиево-йонна и с достатъчен капацитет, че след като я заредите, да измине приблизително около 20 км. Индикаторите на изделието и на зарядното, ви информират за нейното състояние и кога трябва да бъде зареждана. Пълната батерия е факт след около 3-4 часа.

Иновативната технология е съвкупност от познати до този момент съставни елементи, които подредени по правилния начин – образуват това устройство. Купуването му е обвързано с еднократно влагане на средства, защото след това, единствения ви разход ще бъде свързан със зареждането му.

Изделието е първата крачка към един по-чист свят, в който главните замърсители на въздуха – горивата, могат постепенно да се намалят и да се заменят от екологично чисти превозни средства.