Използвайки такъв уред и поставяйки го в чантата на нашето дете, на врата на нашия домашен любимец, можем да изпитваме сигурност. Няма вече да са ни чак толкова добре познати притесненията къде препитават, защото само едно кликване ни дели от това да разберем. 

За да използваме GPS тракер ни необходима СИМ карта, която може да бъде:

  • Предплатена СИМ карта;

С предплатена СИМ карта си плащате за това, което ще използвате. Те са активни за определен срок и работят с всички мрежи на територията на България. Подновяват се като се закупи предплатен пакет, удължаващ срока на използване. Ако не се презаредят се деактивират и се губят услугите, които предлагат. Могат да се закупят и такива за територията на Европейския съюз. Но ако излезете от неговите граници, СИМ картата ще се деактивира и ще се наложи да плащате нерегламентиран трафик ако желаете отново да я активирате.

  • СИМ карта обвързана с договор.

Предимството на този тип карта, е че проследяването е възможно по всяко време и изтича в края на договора, като през този период се заплащат месечни такси за услугите. Договорът е с продължителност 1 или 2 години. SIM картата е с неограничен трансфер на SMS-и и GPRS.

Разбира се съществуват и изключения. Има устройства, които и съдържат вградени СИМ карти или въобще не използват такива. Пример за не използващи СИМ карта тракер:

  • GPS навигация;

При тях разположението Ви се показва директно върху екрана на устройството. 

  • GPS logger;

Те записват данни за маршрута, който сте изминали и могат да се качат на компютър, за да се разгледат в по-късен момент. Не притежават услугата за следене в реално време.

  • Блутут тракер.

За какво е нужна SIM карта за GPS тракер?

ГПС устройствата разчитат на сателитни системи, за да определят точното си местоположение, но трябва да предават тези данни за местоположението чрез мрежа. СИМ картите позволяват на устройствата Ви да имат достъп до клетъчни мрежи - които са създадени за мобилна връзка. Когато СИМ картата е поставена или активирана, това зависи от вида на тракер, чрез SMS-и може да се изпраща точната позиция. Следенето се извършва в реално време като актуализациите за месторазположението се обновяват на всеки 2,3 секунди.

С какво да се съобразим, когато купуваме GPS тракер?

  • Тип на батерията и издръжливост на батерията;

При избора на GPS проследяващо устройство животът на батерията влияе върху начина, по който устройството за проследяване отчита информацията си, поради което трябва да се уверите, че апаратът е подходящ за употреба.

  • Зареждане;

  • Размери;

Колкото по-малки са размерите на тракер-а, толкова е по-компактен.

  • Тегло;

По-леките устройства са лесно преносими и ако висят на врата на домашния Ви любимец по никакъв начин няма да му създават дискомфорт.

  • Покритие;

Преди да започнете да избирате добър GPS проследяващ апарат, е важно първо да знаете каква мрежа ще използва устройството, което купувате. Уверете се, че сте определили дали имате проблеми с покритието, и дали можете да си позволите да изчакате минути, часове, а понякога и дни, преди устройството да отчете местоположението.

  • Допълнителни екстри.

Какви проследяващи устройства ще откриете при нас?

Нашият онлайн магазин 4sales предлага продукти на ниски цени. Имаме авто стоки за кола с магнитно закрепване, което позволява да ги монтирате под автомобила ако искате да ги скриете от водача. Можете да откриете GPS тракер-и, изградени от качествени материали, които ще издържат на различни атмосферни условия, механични въздействия. Уникалният им дизайн и допълнителните функции ги правят изключителни средства, които подобряват ежедневието Ви. Освен това имаме проследяващи устройства за домашни любимци. Те са под формата на каишки и ни позволяват да предпазим любимите си същества от непредвидени ситуации и ако се изгубят да ги намерим. Компактността и лекото им тегло не образуват дискомфорт на животните. Водоустойчиви са, т.к. производителите са предвидили, че много често нашите любимци обичат да играят с водата. Спестяват ни много разходи и време. Затова не пропускайте нашите уникални предложения и прекрасното обслужване на нашите специалисти.