Накратко за тях



Този тип уред е изключително здрав и устойчив на различни атмосферни влияния, а захранването му се извършва от батерии. Веднага щом диво животно влезе в обсега му или остане там, то се активира функцията за запис. След това, устройството прави снимки или видео, и ги записва на картата памет, с която разполага. Поради този принцип, камерите за диви животни могат да работят в продължение на седмици или месеци с един комплект батерии. Ето защо, ловните камери са подходящи за поставяне в отдалечени и труднодостъпни места, на които човек трудно ще ходи често. Също така, те имат и нощен режим, което означава, че дори при пълна тъмнина - снимките се получават. При него изображенията се осветяват от инфрачервени LED светлинки, които са невидими или едва видими за живите същества и се записват в черно-бяло.
По-новите модели имат по-мощни камери, а дори има и такива с HD качество. Качеството на изображението се определя от 2 фактора - броят пиксели и качество на сензор. Разлики може да се открият в цветопредаването, контраста и светлочувствителностт.

Видове, от които можем да изберем

  • Със SIM карта

Наличието на SIM карта дава възможността за прехвърляне на данните и позволява тяхното изпращане в реално време до всяко устройство, без значение от неговото местоположение.

От колко далеч се задейства устройството?



Разстоянието варира в зависимост от модела и вградения сензор. Много малко производители посочват такава стойност, т.к. тя също варира от самата околна среда, но като правило, стандартът е от 10 до 20 метра, в зависимост от модела. Всичко на близко разстояние се задейства без никакъв проблем.

Колко време издържа батерията?

Почти всички камери използват стандартни батерии от търговската мрежа - ААА, АА или C. Времето на работа е относително. Решаващи фактори тук, напр. са настройката на разделителната способност, употребата на светкавица и др. Следователно, подадената информация от производителя е ориентировъчна. Ако все пак желаете да увеличите производителността, заложете на по-мощни батерии.

В какви формати се записват снимките и видеоклиповете?

Обикновено се записват в общия формат .jpeg за изображения, а за видеоклипове - .avi формат, което позволява да могат да се гледат на всички компютри, телевизори и други устройства за възпроизвеждане.

Кое е подходящото място за монтиране на ловна камера?


Сенчестата позиция е най-доброто място за това. Избягвайте пряка слънчева светлина върху ловната камера, т.к. това може да я задейства. Места с подсветки също не са подходящи, т.к. рискувате да нарушавате направените снимки. А инсталирането е изключително лесно, само е необходимо да следвате внимателно и точно инструкциите.

В 4sales.bg сме избрали едни от най-добрите модели ловни камери, за да не избяга нищо от полезрението Ви. Наслука, ловджии!