Да, понякога устройствата ни стават твърде много или просто ни е неудобно да ползваме кабели, а съвременните дигитални продукти позволяват значително по-удачното имплементиране на драйвери и други продукти за съвместимост, за да се осигури начин за безжично свързване на едно устройство към друго, включително свързване на лаптопи за печат.

Безжичен печат с различни видове свързване между устройствата

Все по-голяма част от света ни става безжичен и също важи и за разнообразните видове принтери, които съществуват на пазара. Например, свързването на лаптоп за безжичен печат е възможно чрез няколко технологии. Една от тях е да инсталирате драйвери. Обикновено производителят предоставя такива, които са достъпни или със самото закупуване на принтера, или при достъпване на уеб страниците на производителя.

Плюс, много лаптопи имат възможност за свързване и чрез Bluetooth. Различните устройства имат специфични особености, що се отнася до включването на блутут свързване с лаптоп, но обикновено то е изключително лесно видимо и достъпно. Така че е нужно да включите блутут връзката и да сдвоите устройствата, като следвате посочените стъпки.

Има и устройства, при които свързване е възможно и през Wi-Fi мрежа. Особено ставайки дума за новите модели. Те позволяват директен достъп на устройството до мрежата, чрез което то може да се свърже, съответно, с други устройства. Ако се затруднявате да откриете опциите за тази цел на вашия специфичен модел принтер, то указанията би трябвало да присъстват при закупуване на продукта. След това ще имате достъп до връзка между лаптопа и принтера, при което директно отивате на „Печат“ в документа, който искате да отпечатате, и избирате вашето устройство, през което искате да го осъществите. В случая с устройства или програми, които оперират с английски език, то опцията е под меню „Print“. След това просто избирате принтера и настройките за отпечатване и устройствата си предават нужната информация и команди чрез безжичната мрежа.