Без значение дали я използвате за работа, училище или пък игри, намирането ѝ не е толкова лесно! С това ръководство, ние от онлайн магазин 4sales.bg, ще Ви помогнем да откриете Вашия отговор на въпроса - с кабел или без? По-долу сме събрали най-важната информация, която смятаме, че ще Ви е от полза, защото изборът на това не толкова значимо устройство е от изключително значение, за да не се натоварват ръцете Ви по време на работа или игри!

Нека започнем отдалеч

Дали да закупите безжична компютърна мишка или такава с кабел, зависи от няколко фактора. По принцип, на първо място винаги трябва да обръщаме внимание на комфорта, особено ако прекарваме много време пред компютъра. Възможно е също така да я закупите в комплект с клавиатура, но нека продължим по същество.
Най-важните въпроси, които трябва да си зададете, когато взимате това решение са: Как, за какво и колко често използвате така необходимото устройство? Е, ако е и евтина като цена- би било чудесно!

Безжична срещу кабелна мишка

Разликата може да откриете още в името. Тази с кабел се свързва чрез USB порт към Вашия лаптоп - т.е. по класически начин. Безжичната пък работи без кабел и обикновено е свързана чрез Bluetooth. Дори да звучи малко сложно на пръв поглед, не се притеснявайте – устройствата без кабели са също толкова лесни за използване, колкото и останалите. Нека разгледаме двата вида отблизо!

Кабелна мишка


Това е първият модел, който е създаден. Свързването чрез кабел гарантира едно нещо преди всичко - плавно предаване на всяко движение от мишката към компютъра.

  • Винаги готова за употреба – тя сработва незабавно
  • Лека, а също така не са и необходими батерии
  • Няма нужда от зареждане


Безжична мишка


Съвременното решение за компютъра е тази без никакви кабели. Технологията и идеята зад нея не са от днес, но е съществувал един основен проблем - латентността, но вече и това е в миналото. Безжичните връзки са също толкова бързи, дори понякога по-добри от кабелните. Така, че недостатъкът е отстранен.

  • Липсва заплитащият се кабел
  • По-удобно движение.
  • Нулева вероятност да съборите нещо с кабела


Каква мишка да избера за работа?

Тук бихме Ви посъветвали, ако работите на бюро и я използвате през целия 8-часов работен ден, то кабелната е по-добър избор. По този начин избягвате да я зареждате почти всеки ден. Ако не Ви се налага да сте пред компютъра винаги или работата Ви е свързана с пътувания, то безжичната е по-подходяща за Вас!

Каква геймърска мишка да избера?


Ако играете много часове на ден, батерията на безжичната ще се превърне в проблем, макар че е изключително подходяща за игри, в които трябва да правите резки и бързи движения (CSGo и др.), т.к. кабелите не Ви пречат при прицелване. 

Заключение

На въпроса кой от двата варианта е по-добър, не може да се отговори директно. И двата вида имат своите предимства. Следвайте собствените си предпочитания и си доставете необходимия комфорт.

Направете най-добрия избор - разнообразие от модели на достъпни цени, които са подходящи за всеки от Вас!