Стойката за телевизор на стена е перфектното решение за Вашия дом . Тя осигурява пространството, от което се нуждаете. Също така, стойката за телевизор на стена е лесно и стилно решение, с което не се налага да закупувате допълнително шкафове!

Монтирането на стойка за стена е ефективен начин за избягване претрупването в помещението, особено там, където пространството е малко и трябва да се съобразявате повече с него. Постигате минималистичен вид във всекидневната и спестявате място!

Стойките за телевизори на стена са изключително разнообразни. Това е добре от гледна точка на домовете с малки всекидневни, където откритото подово пространство дава усещане за по-голямо помещение. Тенденцията, хората да предпочитат стенен монтаж на телевизорите си, се увеличава и стойките за телевизор на стена стават все по-популярни.


Как да монтираме стойката - стъпка по стъпка.

Обикновено, много от доставчиците могат да монтират Вашата стойка за телевизор на стена срещу заплащане, но ако сте решили да направите това сами, то нека продължим нататък.

Нека отговорим на въпроса - каква е стената и какви ще ни трябва?

  • При тухлена стена трябва да използвате перфоратор и дюбели за тухли. Всъщност, трябва да добавим, че ако тухлите имат големи кухини ще Ви е нужен химически анкер. 
  • При стена от гипсокартон може да работите с бормашина или винтоверт. За кухите основи ще са Ви необходими метални дюбели, които имат по-голяма товароносимост.
  • При стена от газобетон - ще са Ви необходими дюбели за газобетон.

  • Закупуване на дюбели - Препоръчваме Ви да купите наистина качествени материали, защото закрепената от Вас стойка за телевизор на стена ще държи скъпа вещ. Трябва да съобразите също така дебелината и дължината на крепежните елементи с тази на отворите.
  • Позиция на вашия телевизор - Преди да започнете монтирането, помислете за най-добрата позиция на Вашия телевизор - определете височината, на която искате да бъде поставена стойката за телевизор на стена. Начертайте с молив, линия еквивалентна на дължината на стойката за телевизор за стена и маркирайте долната ѝ част. Измерете с нивелир и маркирайте дупките за пробиване, отново с молив.
  • Ако искате да намалите разпръснатия прах, то може да сложите нещо под мястото, където ще дупчите.
  • Продупчете дупките и поставете дюбелите. Уверете са, че са добре сложени и продължете нататък.
  • За Ваше улеснение, фиксирайте предварително стойката за телевизор на стена от едната страна.
  • Закачете телевизора на стойката за телевизор на стена от двете страни.