Халогенните фарове са нещо по-специално от обикновените аналози и са предназначени за повишена видимост в условията на мъгла. Те имат своите предимства, особености и отделни разновидности, за които ще стане дума в следващите редове. Ще разберем как правилно да ги поддържаме за максимална ефективност и как се извършва техния монтаж; нека видим съветите на 4sales.bg.

Какво представляват халогенните фарове

В конструктивно отношение те много наподобяват на конвенционалните си колеги с волфрамова нажежаема жичка. Разликата тук обаче се крие в наличието на допълнителен газ, чието основно предназначение е да намали процеса на разпад на волфрамовата жичка вследствие на високата температура, която тя развива докато е нагрята. По този начин, ако обичайното решение е с живот от 1000 часа, то халогенните фарове могат да издържат в повечето случаи поне 2000 часа, а понякога дори и 4000 часа.

За какво се използват

Намират още приложение и в ежедневието, вграждайки ги в съвременните окачени тавани, в полилеите или във фотографията и филмовата индустрия, създавайки от тях осветителни прожектори. Те са способни да издържат на големи температурни промени и широки амплитуди в напрежението, генерират с 30% повече светлина от обичайните си колеги и са напълно безопасни за околната среда.

Какви видове има

Както винаги, и категорията от халогенни фарове на онлайн магазин 4sales.bg е изключително разнообразна и към момента в нея ще откриете различни видове:

  • за джип;

  • за кола;

  • за камиони;

  • за трактор.

Подходящо ли е да се полират и с какво

Когато са нови, халогенните фарове имат защитно покритие от UV лъчите и умерени механични повреди, но с времето това покритие пада, стъклата се замъгляват, а яркостта на светлината значително намалява. Това прави видимостта на пътя по-малка и е необходимо полиране на стъклата. Полирането се извършва с различен размер зърнеста шкурка, диск за полиране и специална паста.

Начин на монтаж

Хубавото на халогенните фарове, за разлика от ксеноновите, е това, че не е необходимо преправянето на настоящата инсталация, а простото поставяне на крушките по местата им и обратното сглобяване. За да се възползвате от настоящите предложения на отлични цени в онлайн магазин 4sales.bg, заповядайте в специалната категория, разгледайте и при нужда от професионално съдействие се свържете с наш консултант.