Покупката на модерен модел телевизор днес може да се окаже доста скъпа, поради наличието на различни технологични решения и удобства, които обаче имат своята цена. Ако не сте толкова претенциозни от гледна точка на функционалността и все пак искате да гледате цифрова телевизия, можете да го направите и чрез своя монитор. Как става това ще разберем в следващите редове.

Начини за гледане на цифрова телевизия на монитор

В случай, че притежавате стар дисплей, който не използвате, то от него ще стане чудесно устройство за гледане на цифрова телевизия. Единствено условие от гледна точка на монитора е той да притежава VGA конектор, който при старите модели е задължителен елемент.

Когато всичко описано е налично, то трябва да бъде свързано за да заработи като обща система за гледане на цифрова телевизия. Това става, като VGA, HDMI или DVI конекторите на кабелите се свържат към съответните портове спрямо изискванията и схемата към ръководството за потребителя на тунера. За да добавите звук към картината е необходимо монитора да притежава вградени високоговорители или да се свърже отделна акустична система към тунера. Кабелът на антената или този от доставчика на цифровата телевизия се свързват към съответния порт на тунера и се правят нужните настройки.

За всички типове монитори ли е подходящо

Основно, предимно се делят на два вида с оглед на използвания тип дисплей:

  • старите CRT-модели с кинескоп, които вече практически са излезли от употреба;

  • съвременните решения в лицето на LCD-дисплеите, които са най-често срещани днес.

Радостната новина в случая е, че и двата типа могат да се превърнат в пълноценни монитори за гледане на цифрова телевизия. Това днес е по-актуално от всякога особено с оглед на голямото разнообразие от различни преходници и адаптери, позволяващи свързването на отделните видове конектори. 

Така всъщност, само с покупката на един допълнителен и изключително евтин тунер, Вие можете да намерите приложение на стария компютърен дисплей. Необходимо е при свързването само да спазвате указанията на производителя в документацията за употреба и правилната инсталация, да извършите необходимите настройки и готово! Трябва просто да посетите онлайн магазина 4sales.bg и неговата специална категория, а при трудности да се свържете с консултант от сайта и той ще Ви помогне.