Доброто осветление през нощта на пътя повишава нашата безопасност докато шофираме много пъти. Ето защо, съвременните шофьори разчитат на ксенон системите за осветление на пътя. Нека видим какво представлява и разликата им с биксенона, техните цени и струва ли си покупката на китайски стоки от 4sales?

Какво представлява ксенон системите

Тази система обаче се нуждае от допълнителен захранващ блок, който да осигури високия волтаж за правилното функциониране, наричан още баласт.

Каква е разликата между ксенон и биксенон

Разликата се основава в това, че в първия случай имаме само къси светлини и постоянно излъчване на светлината, докато във втория случай съществува механизъм, позволяващ промяна посоката на светлината. И в двата случая, за да използвате пълноценно този тип фарове се нуждаете от специалния баласт за тяхното захранване.

Как се монтират

В зависимост от модела на ксенона, без значение дали за кола или за мотор, има вероятност да се различават и методите за инсталация на системата. Ето стандартните решения за монтаж:

  • на кола - първо се инсталират ксеноновите фарове и после баласта, а накрая се прокарва окабеляването;

  • на мотор - важно в случая е правилния подбор на крушката и баласта, които са предназначени за монтаж на мотор.

Важно условие е да махате клемите от акумулатора когато извършвате инсталацията или ремонтирате нещо по нея, защото напрежението в тази система е над 20 000V.

На какви цени се продават

В момента на пазара се предлагат много и различни видове ксенон системи за коли, като разликите в цените им също са съществени. В ценообразуването предвид се взема и мощността и предназначението на крушката и много други. Към момента в онлайн магазин 4sales.bg, ценовата граница варира от 14,90 лв. до 100 лв., но все пак нека видим дали си заслужава парите.

Колко са качествени китайските ксенони

Много хора днес пазаруват само китайски стоки, включително ксенонови крушки за фар, а мненията им са позитивни с оглед на съотношението цена/качество.

Най-продавани продукти от 4sales

Най-предпочитани ксенон системи си остават моделите от типовете с h1 и h4 цоклите за коли, защото те са и най-разпространените към момента. За да се възползвате и Вие от изгодните оферти и голямото разнообразие, посетете онлайн магазин 4sales.bg още сега, а при необходимост от съдействие ни потърсете!