Колкото и да се стараем да сме близо до бебчето си и да го предпазим да не прави бели, това не винаги е възможно физически. Решението на проблема в този случай е използването на специална безжична бебефон система с камера и звук, даваща възможност за контрол и наблюдение на бебето от разстояние. Нека видим как работи тя и какви са нейните предимства и особености?

Как да сме спокойни за бебето си от разстояние

Технологиите за контрол до такава степен са се усъвършенствали, че вече ни позволяват да бдим над рожбата си дори и когато не сме физически до нея. За всичко това се грижат специалните бебефон системи, оборудвани с камера и звук, така че да виждаме и чуваме рожбата си по всяко време на денонощието.

Подобно оборудване също ни позволява да упражняваме контрол и над детегледачката, ако например се налага да заминем командировка за няколко дена. Така ще знаем как тя си върши работата и какво е отношението й към детето.

Защо удачният избор е безжична бебефон система с камера и звук

Когато става дума за контрол от разстояние, сигурност и спокойствие, аудио-визуалният контакт е задължителен и той позволява извършване на наблюдение както на бебето, така и на хората около него. Ако имате малко бебенце и често ходите по командировки, работата Ви е свързана с периодични излизания за по няколко часа или просто искате постоянно да наблюдавате бебето си докато вършите и друга домакинска работа, то безжичната бебефон система с камера и звук е отличен инструмент за това. 

Какви са нейните особености

Безжичната бебефон система с камера и звук притежава в комплекта си всичко необходимо за да получите пълното оборудване за отдалечен контрол. Обикновено в комплекта се намират два компонента, единият от които е малък дисплей, а другият представлява предавател, който предава както звук от мястото, така и картина, дори и при пълна тъмнина. Вие също от разстояние получавате и данни за температурата в помещението, така че да знаете дали детенцето е на студено или топло.

По време на наблюдението обаче Вие не стоите пасивни. Имате опции за пускане на приспивни успокояващи песнички на мъника или възможност да му говорите.

Още съвети за сигурност и контрол от 4sales.bg

За да сте максимално спокойни за безопасността и контрола над бебето е редно да изпълните и следните условия:

  • детското креватче да е максимално обезопасено и бебето да не може самостоятелно да излиза от него;

  • престоя му в кошарка е добра идея, защото няма вариант да падне от високо, тъй като тя е на пода;

  • когато избирате безжичната бебефон система с камера и звук, уверете се, че тя разполага със сензори, които при движение ще Ви известят, че бебето се е събудило.