Вижте по-долу какво не трябва да забравяме и как да изберем подходящото устройство?

Кои неща да не забравяме, ако искаме винаги ток в батерията

За да сме сигурни, че няма да останем без заряд в телефона, дори и ако батерията е вече с минимален капацитет, трябва периодично да наблюдаваме остатъчния заряд върху индикатора на смартфона. Когато той остане критичен (10-15% например) и не се очаква скоро да имаме достъп до многофункционално зарядно, трябва да превключим телефона си в режим на съхранение. Той изключва всички други функции на апарата и остава само възможността за разговори при спешни случаи.

Ако пък сме на път с колата, задължително трябва да притежаваме подходящо многофункционално зарядно за телефон. Съвременните решения са оборудване с по два или три USB-порта, така че да зареждат няколко устройства едновременно.

Как да избегнем “единичните случаи” на забравяне и ангажираност

Важно условие е да изградим навик, когато тръгваме на път да вземем многофункционалното си зарядно устройство със себе си или просто да го оставим в колата и да не го сваляме от нея. Така със сигурност ще знаем, че в колата си имаме вариант, който ще ни е от помощ при нужда от заряд на телефона. Другата алтернатива е наличието на външен акумулатор, наричан още банка за мощност (Power Bank), която се зарежда и притежава един, два или три USB порта за зареждане на няколко устройства.

Така, дори и да не заредите апарата си до край, той ще напълни няколко процента батерията докато пътувате и ще имате възможност да използвате пълноценно смартфона си за обаждания и други функции.

Защо да си купим многофункционално зарядно за кола от 4sales.bg

Банката за мощност не е най-доброто решение, защото ако забравите да я заредите тя става ненужна. Ако притежавате обаче многофункционално зарядно за кола, то винаги ще се окаже под ръка когато имате нужда да възстановите батерията на апарата си. Тази джаджа е пригодена за поставяне в буксата за запалката и притежава няколко USB-порта с изходно напрежение и ток съответно 5V - 2 или 3А. Това е достатъчно за зареждането на смартфони и таблети, фотоапарати и други подобни джаджи.

Справяне със спешни случаи без мобилно устройство

Ако все пак в настоящия момент няма възможност за зареждането на батерията и нейният заряд е напълно изчерпан, трябва да се справяме без смартфона. Ето няколко трика:

  • поискване на мобилен апарат от други колеги на пътя;

  • действаме на своя глава и поемаме отговорността си за това;

  • ако се е случило нещо със здравето ни, намираме начин някой да ни откара до здравно заведение за лечение.