Без значение дали работите в офис към някоя компания или пък сте специалист на свободна практика, то със сигурност прекарвате по-голямата част от своя работен ден в седнало положение. 

Последиците за човешкото здраве от прекаленото седене бива сравнявано с тези от тютюнопушенето. Истината е, че вредата и проблемите причинени от застоял начин на живот без активно движение могат да бъдат изключително сериозни и дълготрайни, ако не бъдат взети мерки навреме.

Как се отразява обездвижването на тялото?

Прекарването на повече от 4 часа в седнало положение може да доведе до тежки здравословни проблеми в тялото и организма. На първо място можем да поставим различните гръбначни изкривявания и тежките деформации като прегърбването, от които страдат редица хора, които водят застоял начин на живот и ежедневно са в седнало положение. 

Освен това, ако трябва да разгледаме и влиянието в дългосрочен план, то трябва да бъдат споменати и редица други проблеми като забавяне на метаболизма, хронични болки в областта на кръста и долната част на гърба, различни ревматични заболявания като артрит и коксартроза, диабет и други.

Затова е изключително важно освен да си даваме кратки почивки с разходка и раздвижване на тялото, също и да се постараем да напривим времето в седнало положение по-комфортно и удобно.

Защо едно от основните решения е ортопедичната гел възглавница?

Преимущество е, че възглавницата е сравнително лека и може свободно и безпроблемно да бъде пренасяна навсякъде с нас, което дава възможност да я използваме не само на бюрото в офиса, но и вкъщи докато гледаме телевизия или се храним със семейството.

Какви са нейните характеристики и ползи?

Самата възглавница е изработена от висококачествен силикон, което гарантира нейната издръжливост и дълъг живот, а също така и улеснява нейното почистване и пренасяне. Формата на пчелна пита позволява свободното движение на въздух и не води до неприятно и нежелано затопляне или запарване. 

Друга характеристика, която ортопедичната възглавница има и си заслужава да се отбележи е иновативната система за разпределяне на тежестта, при която силиконовия гел във вътрешността се приспособява към тежестта на седящия и формата на неговите седалищни мускули. Това води до съществено намаляване на напрежението в гръбначния стълб и прешлените. 

Къде можем да я ползваме : съветите на 4sales.bg?

Една такава възглавница има доста широко приложение и лесно може да бъде пренасяна, когато пътуваме заради сравнително лекото си тегло. Споделяме с вас някои от местата, на които бихме могли да използваме възглавницата:

  • На бюро в офиса;

  • На масата в кухнята;

  • На дивана в хола;

  • На чина в училище или университет;

  • На автомобилната седалка.

В нашия онлайн магазин можете да намерите ортопедичната възглавница модел Egg sitter, която пристига с 12 месеца гаранция. 

Ние вярваме, че възглавницата е едно разумно и практично решение и инвестиция в комфорта и здравето!