Опазването на околната среда в момента е глобален проблем и налага вземане на мерки от всички. Все повече производители на LED лампи осъзнават сериозността на този проблем и в търсенето на възможни решения бива създаден напълно иновативен продукт, който комбинира две природосъобразни и икономични технологии - LED и соларна енергия.

Освен екологичния аспект на соларните LED лампи, те се оказват и удобно и практично  решение за всеки дом или градина с много ниски разноски.

Как соларните лампи се вписват идеално в употреба?

Цените на електроенергията се покачват с всеки изминал ден, а освен това има много места, на които няма инсталирана и прокарана електромрежа. 

С тях няма нужда да се съобразявате с локация и поставяне, защото те използват само и единствено слънчева светлина за своето пълно зареждане.

Такъв тип соларни лампи могат да бъдат причислени не просто като удобство, а като първа необходимост. Могат да бъдат ефективни и полезни и при различни аварийни ситуации, когато електрозахранване не е налично или е прекъснато по някаква причина.

На всички ни се е случвало тока да прекъсне докато готвим нещо на печката вкъщи, гледаме телевизия или пък на работното място. Това причинява дискомфорт и често не е ясно кога отново ще бъде възстановено захранването. Наличието на соларни LED лампи ви прави абсолютно независими от такива ситуации, без да се притеснявате дали ще свършите задълженията и задачите си навреме заради липса на осветление.

Благодарение на своята влагоустойчивост и издръжливост, соларните лампи са разумен избор дори за улично осветление и паркове. Могат да бъдат монтирани и безпроблемно използвани дори и по време на дъждовни периоди.

Най-често срещаните места с липса на електрозахранване

Липсата на електрозахранване може да бъде както постоянна - в по-отдалечените и обезлюдени селски райони, така и временна - в ситуации на различни аварий и природни бедствия. Освен като резервен вариант за градска среда и условия, соларните LED лампи могат да бъдат от полза и докато прекарваме време навън сред природата. 

Ето и някои от най-често срещаните ситуации и места, в които можем да останем без достъп до постоянно електрозахранване:

  • Градината около къщата;

  • Къмпинг с палатки на брега на морето;

  • Семейна разходка в природата;

  • Дълъг планински преход;

  • Риболов на отдалечено място;

  • Пътешествие с автомобил в безлюдна зона;

  • Пикник с приятели;

  • Къщи в селски райони;

  • Природни бедствия;

  • Дълготрайни и продължителни аварии.

С какво трябва да се запознаем преди да си купим според 4sales.bg?

Ние разполагаме с няколко различни модела и вариации на соларни LED системи, които имат акумулаторни батерии и разполагат с възможността да бъдат зареждани и други устройство посредством тях. Ние съветваме да проверите дали параметрите на уредите, които искате да заредите съвпадат с тези на соларната система.

Също е важно да обмислите къде и как ще я позиционирате в зависимост от вашите потребности и дължината на свързващия кабел. Освен това е добре да се информирате за какъв период от време трябва да бъде зареждана вашата соларна LED лампа, за да ви осигури оптимално количество осветление и комфорт.

Можете да разгледагте предложенията на 4sales.bg ТУК!