От настоящия ни материал ще разберете кои са честите причини за възникване на болките в гърба и как специалните масажори помагат за облекчаването им. 

Кои са причините за тях

Причините могат да бъдат много и най-различни, но сега ще обясним най-често срещаните. Това са тези в областта на гърба, които се срещат особено сред хората, работещи на компютър или упражняващи интензивна физическа дейност. Когато работите на компютър, Вие през по-голямата част от времето сте неподвижни и седнали, което причинява отслабване на придържащите гръбначните прешлени мускули. От тук започват и болките, които са причинени от неудобната и продължителна една и съща поза.

В другия случай, когато упражнявате физическа дейност, Вие претоварвате гръбнака си и тогава също възникват неприятни болезнени усещания, особено вечер. Други случаи са например при гръбначно изкривяване и при определена поза. Случват се още при претоварени стави или когато продължително време носите тежки предмети в работата.

Защо хората се примиряват с неприятното усещане

Най-често подобно примирение настъпва, след многобройни неуспешни опити за справяне с проблема. В други ситуации, хората с гръбни болки посещават специализиран масажен център, но процедурите там са изключително скъпи и в крайна сметка икономически, подобно посещение не е изгодно. Има ли обаче друго, по-достъпно решение на проблема?! Разбира се, продължете да четете надолу.

Колко полезни могат да ни бъдат масажните столове

Това са високотехнологични кресла, които са снабдени с множество различни масажни режими, предизвикващи засилено кръвообращение, спомагащо за намаляване, а дори и премахване на болката. Подобна масажна терапия има и загряващ ефект, а възможностите за накланяне на облегалката под различни ъгли ще Ви предразположи към максимално облекчение, с което ще увеличите положителния ефект от масажа.

От друга страна, съвременните решения са оборудвани и с пулт за дистанционен контрол, позволяващ управление и смяна на режимите, без дори да нарушавате удобната си позиция върху стола. И всичко това в комфорта на Вашия дом, където няма да се налага да плащате за подобни процедури, както е при всяко посещение на специализиран салон. След всяка напълно изпълнена програма, Вие ще се чувствате отпуснат, без болките отпреди това и с повишено настроение.

Как да постигнем максимално облекчение според 4sales.bg

Нашите експерти съветват да не използвате продукта с часове, а само две сесии дневно по 15 минути всяка. Такива например могат да бъдат сутрин и вечер по една или можете да ги адаптирате според работния Ви ден. След известно време на ползване, например можете да увеличите продължителността на всяка от сесиите по 20 или 25 мин. максимум. При всяко начало на сесия, не пускайте програма за интензивен масаж, а започнете с плавно и бавно масажиране и затопляне.

Ако сте с артроза, не използвайте в никакъв случай затоплящия ефект в областта на ставите. Ето и още малко случаи, в които е противопоказно използването на масажни столове:

  • възпаление на кожата;

  • сърдечни заболявания;

  • остеопороза;

  • сколиоза;

  • високо кръвно налягане;

  • анемия;

  • разтягане на мускулите;

  • бременност и т.н.

Ако все пак сте уверени в своето здраве и имате нужда от високоефективен масажор у дома, заповядайте онлайн на 4sales.bg Тук имаме голямо разнообразие от масажни столове с всевъзможни екстри и удобства на отлични цени. Всеки от тях е с гаранция за качество, както и с пълния си комплект за доставка. При необходимост от допълнително консултиране, обърнете се към наш оператор онлайн и напълно безплатно. Очакваме Ви!