Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Можем ли изцяло да заменим телефона с часовник?

Saturday, Mar 09, 2019
1 review
Можем ли изцяло да заменим телефона с часовник?

С появата на смарт часовниците и тяхната идентичност с функционалността на смартфоните, вече започва да възниква въпросът, възможно ли е тази миниатюрна джаджа да замени стария ни телефон? Сега ще се опитаме да разберем.

Смарт часовник със СИМ карта

Да, вече са пуснати на пазара отлично работещи решения, предоставящи писане и изпращате на SMS-съобщения, както и боравене с различните месинджъри или комуникация с приятелите от социалните мрежи. Разбира се, теглите и инсталирате специални мобилни приложения и т.н.

Можем ли да водим разговори?

Да, слотът за SIM картата е предвиден не само за осигуряване на интернет достъп, но и за провеждането на пълноценни гласови разговори. Тук имаме както висококачествен вграден микрофон, така и слушалка, възпроизвеждаща гласа на събеседника. Вие още усилвате и намалявате звука, а също е предвиден и конектор за слушалки, през които да водите разговорите си.

Какво можем да снимаме?

Камерата или се намира върху корпуса или върху каишката, но тя предоставя възможност за заснемането на всичко случващо се пред Вас. Въпреки, че към момента по качество на снимките и видеото не е нужно да се прави сравнение, тези фото-модули предоставят доста прилични резултати и са достойни за похвала. Естествено, ако вградената памет се окаже малка, някои модели предвиждат поставяне на допълнителна памет.

Колко време издържа батерията?

Времето за автономна работа зависи от капацитета на батерията и интензивността на използването, но обикновено времевия период не надвишава 2-4 дни. Още повече, че някои решения изискват синхронизация със смартфона през технологията Bluetooth, което налага постоянната работа на модула и повишената консумация на електроенергия от батерията.

Други функции

  • карти и навигационна GPS-система - изобразява местонахождението Ви и позволява задаване на точка за достигане, както и проследяване на локацията Ви;

  • пълнофункционален за сърфиране браузър - тук също отваряте всевъзможни сайтове и четете тяхното съдържание;

  • благодарение на множеството вградени сензори, Вие следите сърдечната си дейност, изгорени калории, изминати крачки и т.н;

  • не се страхуват от проникване на влага и прах - почти всички съвременни предложения на пазара са с предвидена прахо- и водо-защита за всеки спорт, без ограничение.

Накратко ще обобщим, че смарт часовниците не са в състояние все още да изместят смартфоните, но се оказват прекрасно тяхно допълнение за повишено удобство. Някои модели дори не са в състояние да работят без сдвояване с мобилно устройство, но има и автономни аналози. Проблемът се крие там, че малките екрани не са удобни за много от нещата, които правим на мобилния си телефон, а и по производителност няма място за сравнение.

Разбира се, ако все още не сте изпробвали възможностите на тази малка смарт джаджа, посетете ни онлайн на 4sales.bg, където Ви очакват множество предложения. При нас избирате измежду различни функции, марки и цени, а при трудности и нужда от съдействие, консултантите ни са на разположение. Заповядайте!

Коментари (1)

Напишете вашия коментар

Публикувате коментара като гост

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.