Ако по-ранните фарове с нажежаема жичка осветяваха пътното платно в жълтеникава и не много ясна светлина, а крушките след няколко месеца на употреба изгаряха бързо, то сега съвременните варианти елиминират този недостатък.

Какви са основните им характеристики

В конструктивно отношение, тези лампи наподобяват аналозите им с нажежаема волфрамова жичка, но с тази разлика, че в стъклената им колба е добавен специален газ. Той забавя разрушителния процес на волфрама и полепването на частиците му по стъклото, с което намалява яркостта на светлинния лъч. Той също позволява да се увеличи температурата на нагряване на волфрамовия елемент, с което се увеличава и излъчваната светлина, както и експлоатационния срок на самия продукт.

Въпреки сходството им с по-предишните им алтернативи, те са по-скъпи, но и по-издръжливи, качествени и осигуряват по-ярка осветеност. Мненията за тях са повече от положителни, особено ако ги сравняваме с обикновените им аналози.

Видове и предназначение

Съществуват няколко основни вида, относно предназначението им за употреба, а именно:

  • за джип;

  • за камион;

  • за мотор;

Най-използвани към днешна дата са диодните решения, защото те са изключително икономични от към консумация на електроенергия и в същото време осигуряват ярък и мощен светлинен лъч. От друга страна, те са най-дълготрайните в сравнение с предишните поколения и именно за това си заслужава инвестицията в тях.

Какво трябва да знаем преди да направим покупка

Преди да се сдобием с нови крушки за фаровете е необходимо да вземем някои нюанси в предвид, като:

  • експлоатационния период - въпреки големите уверения на производителите за удължен срок на работа, реалните резултати всъщност клонят към около 6 месеца, а в някои случаи дори и по-малко. Стандартните модели са с време за работа около 2000 до 4000 часа живот;

  • силата на светлинния поток:

  • 2400К (келвина) предоставя топъл жълтеникав нюанс, подходящ за мъгла и снеговалеж;

  • 3200К - осигурява добра видимост през нощта;
  • 4300К - характеризира се с флуоресцентно бяло топло сияние, характерно за подобно осветително оборудване;

Стандартният предпочитан параметър е 3200К за тъмното и 5000К за дългите светлини.

Как да подберем степента на яркост

В много случаи, за индикатор относно степента на яркостта, водачите гледат мощността на прибора, но се заблуждават, защото ако два светлинни източника имат различно температурно сияние, то е невъзможно на око да се прецени силата. Така, че съществуват специални сравнителни таблици, показващи количеството лумена за дадено обозначение (Н1, Н4, Н7 и т.н.).

Колко мощност консумират

Енергийната консумация зависи от подаваното от електрическата система напрежение. Потребяваното електричество от един цокъл е почти идентично с всички останали. За бордова електрическа мрежа, напрежението е 12 волта, а мощността не трябва да надвишава 55W. Това всъщност е и показателя за стандартното оборудване на даден автомобил.

За да получите качествени модели и да направите правилния избор, посетете онлайн магазина 4sales, където консултантите ни ще Ви помогнат да подберете правилните за Вас модели. Цените при нас са едни от най-достъпните, а обслужването на най-добро ниво, защото се осъществява от експерти в областта. Заповядайте дори още сега, а при нужда задължително се свържете с нас. Очакваме Ви!