Телевизорът отдавна не е само средство за предаване на телевизионни канали, а и устройство за сърфиране в глобалната мрежа и за достъп до всякакво безплатно мултимедийно съдържание. В днешната тема ще стане дума за това, как да направим връзката към WI-Fi и възможните проблеми, с които има вероятност да се сблъскаме.

Свързване към безжична мрежа на един от най-популярните марки телевизори

Днес, достъпът до интернет е възможен по два начина, а именно посредством Wi-Fi или Ethenet (LAN). Първият и най-популярен вариант е безжичният, а втория е с кабел, директно влизащ в съответния конектор на устройството. Сега ще поговорим за първия вид свързване и по-конкретно за марката Samsung - в пункт “Настройки” > раздел “Мрежи” > “Конфигуриране на мрежата” избирате варианта “Wireless”, където ще се появи екран с достъпните точки. Избирате към кой маршрутизатор да се кънектнете и сте готови.

Гореописаният вариант, като цяло важи и за останалите марки, като тук искаме да вметнем, че не всички телевизионни приемници са оборудвани с вграден адаптер за безжична връзка. Ако Вашият случай е такъв, то ще е необходимо да си закупите допълнителен външен модул, който се свързва чрез USB-конектора на Вашия TV и автоматично се синхронизира с неговата операционна система (OS).

Възможни проблеми с връзката

Доста често процесът не протича така, както на нас ни се иска и възникват някои усложнения, за чието отстраняване опитайте да предприемете следните действия:

  • Включване и изключване на смарт телевизора - доста често, подобна техника решава неизправността. Това се равнява на рестартирането на операционната система и привеждането й в нормално работно състояние, ако то поради някаква причина е било нарушено;

  • Настройки на Smart Hub - понякога просто е достатъчно едно нулиране чрез меню “Инструменти” > “Нулиране на настройки” и въвеждате защитния ПИН-код. Тук има вероятност да Ви бъде поискано приемане на условията за лицензионни споразумения и политика за поверителност на приложението, след което то автоматично ще се рестартира;

  • Актуализация на софтуер - в случай, че сте изпълнили по-горните действия и няма резултат, можете да актуализирате софтуера, като за източник на новия ъпдейт използвате флаш-носител с предварително записания фърмуер.

Как да се справим с тях

За да не се сблъскате с по-горе описаните проблеми, препоръчително е след покупката на новия Ви Smart TV и неговото първо включване, още в самото начало да конфигурирате достъпа си до интернет и така впоследствие няма да Ви се налага да го правите повторно.

За да получите и Вие най-добрите китайски електронни джаджи, посетете онлайн магазина 4sales, където Ви очаква пълна гама от възможности за избор на изгодни цени. Ако не успявате да се ориентирате в навигацията, пазаруването или сте неуверени в избора си, задължително се свържете с наш консултант. Той ще Ви даде ценни професионални съвети и заедно ще направите правилният избор. Очакваме Ви!