Всички знаем, че контролът и управлението на героя ни в мобилната игра и цялостното изживяване по време на игровия процес, са по-големи когато използваме джойстик за телефон или таблет. Днес обаче ще дадем по-голяма яснота относно видовете игри, които са подходящи за подобен манипулатор, обхвата им на действие и разликите ако ги сравним с конзолните варианти.

За какви игри ще ни е от полза?

И докато при десктоп предложенията имаме хардуерна периферия за контрол, при преносимите джаджи тя липсва. В същото време, управлението на игровите приложения се усложнява и сензорния екран не е най-добрия вариант за това. Последното важи особено ако става дума за шутърите. В такъв случай, за по-приятно изживяване е препоръчително да си купим допълнителен контролер.

Обхват

Тъй като подобен тип устройства използват Bluetooth технологията за комуникация със смартфона или таблета, обхватът им на действие е не повече от 10 м разстояние между джаджите. Това е напълно достатъчно, за да извършваме геймърската си сесия на спокойствие и в най-добрия за нас комфорт. Като цяло, връзката се осъществява, чрез включване на съответната опция от контролера, намирайки го през смартфона и сдвоявайки двата елемента. Всичко е много лесно и добре познато още от самото съществуване на Bluetooth.

Различават ли се от тези за конзоли?

Разликата се състои в наличието на специален стик върху решението за мобилни устройства, на който всъщност се прикрепва самата джаджа, така че игровия процес да е значително по-вълнуващ и лесен. Разбира се, той не е задължителен и е напълно възможно поставянето на смартфона или таблета на отделна стойка или неговото подпиране някъде.

Видове

На пазара в момента са достъпни три основни разновидности, а именно:

  • безжичен - технологията на свързаност беше обсъдена по-горе, както и разстоянието за нормална комуникация между двата компонента;

  • мултимедиен контролер - позволява отдалеченото безжично управление на мултимедийното съдържание;

  • пистолет - модулът е с формата на съответното оръжие и позволява напълно да си представите, че държите истинско такова, потапяйки се изцяло в геймърското изживяване.

В случай, че желаете да получите по-реалистично потапяне чрез Вашия съвременен телефон, заповядайте онлайн във 4sales. Тук ще намерите разнообразие от видове за да направите по-детайлно сравнение и да изберете най-доброто според нуждите Ви решение. Разбира се, ако не успявате, винаги можете да се обърнете към консултантите ни, които ще Ви съдействат в целия процес на подбора и завършване на поръчката.