Внедряването на високите технологии в дома, на работното място и дори в автомобила, с всяка изминала година все повече се разширява. Колите стават все по-технологични и автономни, като компютъризацията в тях се увеличава. Например, съвременните решения притежават висококачествена мултимедия, позволяваща контрол на вградените технологии. Какво представляват и техните възможности, как се свързват помежду си и за всичко останало ще стане дума в настоящия материал.

Какво представляват мултимедийните системи за автомобил

Въпреки технологичното подобрение с всяка изминала година, форм-факторът на тези джаджи си остава един и същ, а именно малък блок, вграден някъде в таблото на колата. От него се извършва управлението например на:

  • навигацията, чрез сензорен екран и специален софтуер - водачът получава цифрово маршрутизиране и задаване на определена точка за достигане. Тя осигурява удобства, като гласови подсказки и тъчскрийн управление;

  • плейъра и възпроизвеждания звук - за задаване на различни настройки за качествено аудио-възпроизвеждане и гъвкава персонализация на отделните звукови честоти;

  • картината на телевизора - въпреки, че подобно устройство за повечето хора изглежда неприемливо за автомобил, то все повече присъства в съвременните модели и притежава широка гама от опции за откриване и запаметяване на цифрова телевизия, настройки за съраунд звучене, автоматично търсене, еквалайзери и т.н;

  • комуникационните възможности - наличие на достатъчно количество разнообразни портове, позволяващи свързването на допълнителна периферия, като USB флаш-носители, безжична връзка на отделни мобилни устройства и носима електроника, HDMI конектори за приемане на външно съдържание и т.н.

Ето как, мултимедията за кола осигурява много възможности и функции за забавление и работа в едно компактно устройство. Подобна система също прави колата Ви още по-функционална, умна и комфортна, така че да се чувствате удобно, докато сте на път.

Какви са възможностите

Те освен, че предоставят удобство на водача бързо да се ориентира на пътя и лесно да достигне до желаната дестинация, осигуряват още комфорт, предоставяйки същия краен резултат, сравняван с домашното мултимедийно оборудване. Тук цялостния контрол се извършва от големия сензорен екран, интегриран директно в таблото, а всички изброени по-горе функционални модули са взаимно допълващи се и под управлението на специален софтуер, помагащ Ви да взаимодействате с тях.

Интерфейсът е идентичен с този на мобилните Ви устройства, така че с него бързо ще свикнете и няма да се разсейвате на пътя.

Работа с меню

Менюто е структурирано по категории, започвайки от главните, а именно избиране на желания компонент - това е всеки от гореописаните. На следващо място получавате настройки, избор на отделни функции и тяхното персонализиране спрямо нуждите Ви. Всичко се осъществява с едно докосване с върха на пръста върху чувствителния на допир сензорен екран.

Монтаж и начини на свързване

Монтажът в таблото обикновено се извършва още в завода, а при подмяна се взема същия компонент и чрез специалната му рамка той се поставя на съответното място. Комуникацията между елементите в повечето случаи се осъществява безжично, но може това да е и кабелно, чрез прокарването на нужните допълнителни проводници. Контактните места е силно препоръчителна да са с букси, така че всяко отстраняване и добавяне на отделните компоненти да е бързо и качествено.

Препоръчан продукт от 4sales

Продуктите при нас са излезли директно от заводите на производителите и са с гаранционен период, така че да се чувствате спокойни след покупката. За всякаква нужда от съдействие при избора или други запитвания, относно предлаганите от нас стоки и услуги, не пропускайте да се свържете с нашите експерти. Те ще Ви окажат нужното съдействие. Очакваме Ви!