Таблетите в днешно време предлагат широк набор от функционалности покриващи конкурентните предимства на смартфоните и мобилните компютри, дори понякога едновременно. Това ги прави практични за изпълнение на различни видове задачи, като започнем с комуникацията, преминем през чистата им употреба за работа и завършим със забавлението.

Например:

  • слушане на музика;
  • заснимане на видео;
  • правене на снимки;
  • гледане на клипове в интернет;
  • гледане на филми;
  • играене на игри.

Днес ще ви представим някои от най-популярните игри за Android в момента, с които можете да се забавлявате в свободното време на вашия таблет, теглейки ги много лесно от Google play.

100 Ballz

Начело в класацията на Google Play Store е  100 Ballz (много подобна на 100 Balls за iOS). Това е проста, но пристрастяваща игра, която се състои в кликване и улавяне на топки, които се освобождават от една фуния, като целта е да вкарате тези топки в чаши, които се движат по протежение на долната част на екрана.

Ако топките влязат в чашките те ще се върнат във фунията, но ако ги изпуснете ще ги загубите и общият брой на топките ще започне да намалява. Целта е да направите колкото се може повече вкарвания на топките в чашите преди да загубите всички.

2048

2048 е вариант на Threes и е една от най-популярните игри за Android. Самата идея на 2048 е много проста, което е присъщо за най-добрите и най-пристрастяващи игри. Трябва да движите плочките по дъската (можете да ги премествате нагоре, надолу, наляво или надясно) и плочките със едно и също число върху тях ще се слеят в една, когато се докоснат, за да създадат заедно по-голямо число.

Всичко е организирано на принципа на степените на числото 2, така че 2+2 става 4, 4+4 става 8 и т.н. При всяко преместване по дъската се появява нова плочка. Целта е да сливате плочки, докато не се получи 2048. Но ако планирате да прекарате часове в достигането на заветната цифра трябва да знаете, че играта не приключва с това. Можете да продължите да гоните по-високи числа на същия принцип.

Hill Climb Racing

Hill Climb Racing е наглед мъничка, но това се дължи основно на факта, че липсват дразнещите сложни графики присъщи на други игри и това я прави лесна и приятна за хора от всички възрасти. В началото получавате един джип и педали за газ и спирачка, но скоро се отключват повече коли и нива с монетите, които събирате по време геймплея. Монети се събират като минете през тях или достигнете определена контрола.

Събраните пари можете да похарчите за нови елементи и модернизация вашите автомобили. С ъпдейтите идват нови коли и нива, а забавния елемент също не е за изпускане.

Temple Run 2

Temple Run е върхът на сладоледа на runner игрите. Втората версия е не само по-добра от оригинала, но и е напълно безплатна. Temple Run 2 съчетава прости контроли в една проста цел с графично зашеметяващ дизайн, включително гори, пещери и т.н., за да се забавлявате в продължение на часове. Ще скачате, маневрирате и пълзите не само за да победи приятелите си, но също така да отключите постижения и нови герои.