По-долу сме се спрели на най-важните и най-разпространени аксесоари за таблети, които ще са ви полезни за ефикасна работа и забавление с вашето любимо устройство.

Различни видове чанти и калъфи

Започваме с нещо, което вярваме, че ще се хареса на дамите, а именно чантата за таблета. На пазара има истинско разнообразие от модели, цветове, материали на изработка и др.

Има и различни дизайни:

  • за носене в ръка;
  • с дръжка;
  • с презрамка.

Във всеки случай не се водете единствено от модата и чувството си за естетика при избора си на чанта за таблета. Преди всичко изберете модел, който ще предпазва устройството ви при удар, когато го изпуснете. Друг важен аксесоар за вашия таблет, който ще го предпазва от случайни щети е калъфът. Както и при чантите и тук разнообразието от модели е голямо.

Изберете според вашия личен стил – шарено плетено джобче или стилен кожен калъф в случай, че подхожда на вашето бизнес ежедневие. Чантите и калъфите за таблети, обикновено не са включени в доставката от производителя.

Протектори

За да защитите максимално таблета си и по-скоро неговия екран, можете да поставите върху него протектор. Той представлява прозрачно фолио, който се залепва отгоре. Протекторът предпазва екрана на таблета от издраскване (особено полезно, ако таблетът се използва от малко дете), като в същото време тъчскрийнът остава достатъчно чувствителен, за да можете да работите нормално.

За допълнително удобство при работата си с таблета, можете да си купите стойка. Обикновено са от пластмаса или метал и държат таблета вместо вас под определен ъгъл, така че да ви е удобно да работите. Удобно е при продължителна работа, когато таблетът се загрява. Така няма да пари в ръцете или скута ви и ще може да се охлажда по-оптимално.

Клавиатури и мишки

За онези от вас, които са свикнали с мобилните компютри на пазара може да се намерят клавиатури и мишки за таблети. Тяхната цена не е висока, като можете да свържете към таблета с помощта на USB порт и така ще имате почти напълно функционален лаптоп. За да не ви се пречкат излишни кабели можете да похарчите малко повече и да си купите безжична клавиатура и мишка. Връзката с компютъра се осъществява чрез Bluetooth, като лошата новина е, че ще ви се наложи да сменяте батерии.

Всеки таблет идва заедно със захранване. За да разширите свободата си в това отношение можете да се снабдите с аксесоари, които да ви позволяват да възстановите нивото на батерията не само по стандартния начин от контакта. Един обикновен USB кабел, че ви позволи да зареждате таблета си от компютър, а зарядните за автомобил са също полезен изход, когато останете без ток.

И като споменахме автомобил няма как да не отворим дума за специалните поставки за таблети за кола. Големите екрани на таблетите са идеално решение за GPS навигация и един държач ще ви послужи много добре.

Няма как да минете и без слушалки. Идеален вариант за слушане на музика и гледане на филми на обществени места или когато просто не искате да досаждате с това на хората около вас. Друг полезен аксесоар за вашия таблет са и писалките за посочване. Те чудесни при работа с програми, които изискват прецизно позиционира върху екрана.