Изобилието от разнотипни устройства около предното стъкло на превозното средство обаче не е много естетично и все пак привлича вниманието на определена група от хора, специализирани в отнемането на чужда собственост с придружаващо разбиване на стъклата и кражби.

Какво е решението на проблема?

Повечето от нашите клиенти, които се стремят да се предпазят от кражба, често се стремят да монтират в колата си колкото се може по-малко видими приспособления. Ако се използва навигация, то би следвало тя да е с вграден в таблото екран, а ако е видеорекордер, то той да е с максимално скрит монтаж.

Какви са предимствата от употребата на това устройство?

По-долу ще представим на вниманието Ви подробно описание на регистратора и положителните му качества. Този видеорекордер отговаря на всички изисквания на съвременните DVR автомобилни устройства и е оптимален избор за всеки:

  • той е незабележим за нарушителя, защото органично се слива с интериора на автомобила, вгражда се в предното огледало и не е необходимо неговото сваляне при оставяне на автомобила на непознато място;

  • има вграден Wi-Fi модул, което позволява свързване към регистратора, преглеждане и копиране на записите от архива с помощта на iOS и Android базиран смартфон или таблет;

  • свързва се към стандартното окабеляване на автомобила и не се нуждае от прокарването на допълнителни проводници от запалката например;

  • оптималното място за монтаж, осигуряващо максимален зрителен ъгъл.

Видеорегистратор с две камери + WiFi и 1080p качество

Другият пореден плюс на решението е това, че то е напълно незабележимо и не пречи на видимостта на водача, което оказва положително въздействие върху естетиката и сигурността на автомобилното средство - такъв пункт дори присъства в правилата за движение на някои държави.

Видеорекордерът се монтира вместо декоративната облицовка на предното огледало за обратно виждане, без никакви промени в дизайна. Резолюцията на записа е FullHD (до 2560 пиксела по хоризонтала, и до 1296 пиксела по вертикала). Записът от регистратора се съхранява върху microSD карта памет (до 32 GВ), която се поставя направо в устройството. Прегледът и ако е необходимо, копирането на видео-записа може да се извърши направо в автомобила чрез Wi-Fi с помощта на смартфона или чрез изваждане на картата от устройството и поставянето й в смартфона, таблета или лаптопа.

Също така, (по желание!) може да се изведе изображението от скрития видеорегистратор върху външен дисплей, ако автомобилът Ви е снабден с такъв чрез инсталирането на допълнителен видео-интерфейс. Към този видеоинтерфейс може да се свърже и камера за задно виждане и да получите идентична оригинална система за помощ при паркиране.

Видеорегистратор с две камери + WiFi и 1080p качество 1

На какво да обърнем внимание при избора?

  1. Колкото по-висока е резолюцията, толкова повече детайли от видео-записа ще са видими, като например при по-дълги разстояния ще се вижда номера, марката или цвета на светофара. Например, при движение, номерата на преминаващите автомобили са забележими само при резолюция от 2304х1296 и по-горе.

  2. Колкото по-широк е ъгълът на видимост, толкова по-добре. В случая хоризонта на погледа е много по-голям, без необходимост от допълнително насочване на обектива в дадена посока. Особено полезно ако някой умишлено се хвърли върху предния Ви капак - любимият трик на пешеходците, желаещи да Ви измъкнат пари.

  3. Наличието на GPS ще се наложи в спорните случаи, за доказателство в съда и в застрахователната компания, където е нужна връзка към местността, в случаите, когато няма възможност да се състави протокол на мястото на ПТП-то. Ще можете, ако желаете, да покажете пред съда реалната скорост и точното местоположение на вашия автомобил.

  4. Разбира се, че колкото повече време може да записвате, толкова по-добре. При по-дълго време на запис се появява възможност да се използва рекордера за нощна охрана на автомобила в режим на паркиране.

Видеорегистратор с две камери + WiFi и 1080p качество 2

Обобщение

Пазарът е пълен с разнообразие от модели на видеорегистратори - има избор за всеки вкус и портфейл, но като правило, цената е право пропорционална на качеството на изработката на корпуса и техническите характеристики. Някои модели регистратори са клонинги на други - произведени в един завод, но просто с компоненти на различни доставчици, което се забелязва и по характеристиките и по използваната програма за управление на видеорегистратора. Ако имате нужда от максимално функционален видеорегистратор с най-висока резолюция на запис, то моделът A5B е страхотно решение за вас. Особено интересна, по наше мнение, изглежда и функцията за запис на паркинга в отсъствие на собственика при изключен двигател.