Съдържание на комплекта

На пръв поглед, може да изглежда, че нещо липсва от кутията, но в действителност тук има всичко необходимо за започване на работа. След отваряне на кутията, може да си зададем логичният въпрос: "не трябва ли да има и USB-кабел в комплекта?" Ами, не, тъй като основната част от смарт-гривната има USB-конектор.

Смарт-гривната I5 Plus приема с лекота екстремаСмарт-гривната I5 Plus приема с лекота екстрема 1

Вътре в кутията ще откриете самата смарт-гривна и ръководство за потребителя. Инструкциите за това, как да я настроите и как да я използвате са на английски и китайски, което показва желанието на производителя да предложи този продукт на международния пазар.

Дизайн и качество на изработката

Задната част на Iwown I5 Plus изглежда малка и е впечатляващо добре направена. Въпреки това, тук има слот за USB-конектор и два други отвора за закрепване на основния блок на съответното място. Погледнете картинките по-долу, за да получите представа за това как изглежда продукта.

Смарт-гривната I5 Plus приема с лекота екстрема 2

Наистина би било добре, ако за тази ниска цена, всичко е изработено от здрави материали. Единственото нещо, което ни притеснява е какво ще се случи с главното устройство, ако то бъде притиснато, докато се зарежда. Тоест, когато е "включен" в гривната, няма шанс USB-конектора да се повреди. Добавете към това и че смарт-гривната е сертифицирана по IP67, което означава, че е прахо- и водо-устойчива и че имате доста впечатляващ продукт.

Връзка

Както и повечето подобни устройства, I5 Plus се свързва към смартфоните чрез Bluetooth. От гледна точка на съвместимостта с операционните системи, джаджата работи с iOS 7.0+ и Android 4.3+.

Приложението спътник, наречено Zeroner, е толкова лесно за работа, колкото и самата гривна. Въпреки това, съдейки по оценката от 2.3/5 в Google Play Store, бихме казали, че повечето хора не са доволни от него, като най-често цитираните причини са за бъгове, проблеми с връзката към различни смартфони и загубата на данни след неочакван рестарт. За щастие, ние нямахме никой от тези проблеми, и общото ни впечатление беше доста приятно.

Веднага след като стартирате приложението, трябва да създадете акаунт, чрез електронна поща и парола, за да сте сигурни, че статистическите Ви данни ще бъдат синхронизирани, ако искате да свържете смарт-гривната към друго устройство.

Меню и навигация

Смарт-гривната I5 Plus приема с лекота екстрема 3

Смарт-гривната I5 Plus приема с лекота екстрема 4

Ако искате гъвкавост, Iwown’s I5 Plus може да Ви я осигури. Навигацията по менюто се извършва с пръст наляво или надясно, а потвърждението на избор се осъществява с продължително натискане върху сензорния екран в продължение на около три секунди. Ето някои от нещата, които то може да направи.

Показване на часа и датата: няма начин ръчно да настроите часа и датата, тъй като смарт-гривната синхронизира данните при получаване на връзка с вашия смартфон чрез специалното приложение. За да видите текущото време, трябва или да докоснете дисплея или да направите жест с китката си, както бихте направили ако носите обикновен часовник. От друга страна, за да видите текущата дата, трябва да направите суайп нагоре или надолу, когато се покаже времето.

Сън и фитнес проследяване: с помощта на включения акселерометър, I5 Plus може да разбере, кога спите (още повече, че той може да различава дълбокия от лекия сън), дори и когато се движите. Когато става въпрос за фитнес, той пресмята калориите, броят на крачките и разстоянието. Разбира се, няма фитнес тракер, който да е изключително точен, така че това са по-скоро приблизителни оценки. За да се уверите, че заседналият начин на живот не е за вас, можете да зададете сигнали, които да Ви напомнят, че сте се заседели и трябва да се раздвижите.

Идентификация на обаждащия се и нотификации: Когато телефонът позвъни, идентификацията на повикващия ще се покаже на екрана на гривната. По същия начин, когато получавате известия от определени приложения, те ще се предават на I5 Plus, при условие че Bluetooth връзката не е нарушена. Според приложението Zeroner, можете да получавате известия чрез вибрации, когато получавате текст или съобщения във Facebook, Twitter, WhatsApp или Skype. Ще трябва обаче да активирате известията за всяко от тези приложения в Zeroner.

Будилник: Това е още една функция, която се обработва с помощта на придружаващото приложение. Можете да настроите толкова много аларми, колкото искате, и дори можете да зададете шаблони за тях, в зависимост от деня, в който се активират.

Смарт-гривната I5 Plus приема с лекота екстрема 5

Смарт-гривната I5 Plus приема с лекота екстрема 6

Живот на батерията

I5 Plus има батерия с капацитет 75 mAh, която трябва да поддържа смарт-гривната работеща до една седмица. Производителят препоръчва зареждането на устройството за половин час преди да го използвате. От нашия опит следва, че батерията действително може да издържи една седмица, но това ще зависи много от това как се използва гривната. Настройването на много аларми и получаването на тонове известия ще доведе до драстичния спад в живота на батерията.

Цена и наличност

Цената на GearBest, I5 Plus може да се конкурира с Mi Band на Xiaomi. От друга страна обаче, дисплея, съпътстващото приложение и по-слабият живот на батерията, класират устройството по-ниско от джаджата на Xiaomi.

Заключение

Iwown's I5 Plus се отличава с доста малки възможности за ниската си цена. Това го прави добър избор в сравнение с основните му конкуренти, като се има предвид, че последните струват няколко пъти повече. Все още обаче предстои да разберем, как и дали тази гривна може да издържи на изпитанието на времето.