В настоящото ревю ще разгледаме още един евтин китайски модел смарт-часовник, носещ името U80. Устройството има за цел да разшири функционалността на смартфона и като цяло да напомня на флагманските модели от известните производители. Но може ли да закупите прилично носимо устройство много ниска цена? Всички подробности можете да научите в настоящия ни материал.

Технически характеристики на Smart watch U80

  • Производител: няма данни;
  • Съвместимост с операционни системи: Android, Baidu;
  • Дисплей: 1,48 инча;
  • Начин на свързване: Bluetooth 3.0;
  • Начин за известяване: Вибрация и Звуков сигнал;
  • Уведомления: повиквания,  SMS, Е-мейл, събития в календара, социални мрежи (Facebook, Twitter и други);
  • Батерия: капацитет: 230 мАч;
  • Време за работа в дни: до 5;
  • Физически параметри в мм: 47x40x11, тегло в гр: 43, цвят на корпуса/каишката: черен, бял, червен;
  • Допълнително: управление на музикалния плейър,  управление на камерата.Евтин смартчасовник  Smart watch U80

Комплект

Часовникът U80 пристига в бяла картонена кутия, на лицевата страна на която се вижда самото устройство и някои от съществените му възможности. След отваряне на капака веднага виждаме часовника, а след отстраняването му, по-надолу в кутията се откриват и допълнителните аксесоари към него, които обаче не са много - инструкция за употреба и зарядното устройство със съответния кабел.

Външен вид

Умният-часовник U80 е получил квадратен метален корпус със заоблени ръбове и в това отношение донякъде напомня на Apple Watch. Каишката е мека, приятна на допир и изработена от силикон. Нейната замяна обаче за съжаление е невъзможна.

Устройството се предлага в три цветови вариации – бяло, черно и червено (бордо). На дясната странична част се намира бутона за отключване и включване на часовника. На лявата можете да откриете usb-конектора, запушен чрез каучуково капаче, който е предназначен за свързване на устройството към компютъра или зарядното.

Също така в лявата част е разположен микрофона и говорителя, които ще са Ви необходими ако решите да се възползвате от възможността за провеждане на разговори през часовника, без да пипате телефона.

Задната повърхност на умния часовник U80 е метална – върху нея няма нищо, освен бутона за нулиране (Reset).

Екран

Дисплея на умния часовник U80 – капацитивен, изпълнен по TFT-технологията. Диагоналът му е 1,48 инча, а резолюцията – 128×128 пиксела. Яркостта и разделителната способност са напълно достатъчни за да се гарантира, че използването ще е удобно при всякакви условия. Самото стъкло, покриващо повърхността на екрана на часовника, е малко извито и излиза над корпуса.

В долната част на екрана са разположени три сензорни бутона за управление.

Евтин смартчасовник  Smart watch U80 1

Функции на смарт часовника

Сдвояването със смартфона се извършва чрез Bluetooth не по-ниска от трета версия. Управлението, настройката и навигацията по менютата са интуитивни. Връзката е нормална, но понякога разбира се се наблюдава кратко прекъсване и веднага обратно свързване.

Ако се отдалечите от телефона, връзката се разединява, но щом влезете в зоната на обхвата на блутута, свързването между устройствата става автоматично.

Има възможност за контрол на активността и корекция на стила на живот: напомняне, че трябва да се раздвижите малко, да пиете вода, крачкомер, брояч на калориите, мониторинг на съня. Също така с помощта на часовника можете да приемате повиквания, да четете SMS-съобщения и да приемате различни социални известия, да използвате функцията против кражба.

В менюто звук можете да настройвате силата на звука от часовника, мелодията при входящо повикване и други подобни. В менюто настройка също имате достъп до регулиране на яркостта, времевия интервал за изключване на подсветката.

В менюто фитнес имате подменю отдих, при включването на който часовника през определено време Ви напомня, че трябва да поседнете, да се разходите и т.н. Менюто “сън” ще следи в колко часа сте спали и колко часа сте били непробудни.

Време за автономност

Смарт-часовника U80 пристига с 230 мАч акумулаторна батерия, която е достатъчна за работа с едно зареждане до 1,5 дни с включен постоянно Блутут и около 3-4 дни без него. Ние го ползвахме 3 дни и батерията беше на средата, така че има вероятност да издържи и повече.

Евтин смартчасовник  Smart watch U80 2

Обобщение

Разбира се без минуси тук просто не може да мине – собствениците се оплакват, че говорителя на часовника е прекалено тих, а микрофона, напротив - твърде чувствителен. В същия момент липсва водоустойчивост – колкото и незначително да звучи, понякога тази особеност е нужна, така че ако сте решили да си купите умния часовник U80, бъдете внимателни.

В същото време U80 е пощаден от очевидни недостатъци, от които често страдат евтините китайски смарт-часовници – например, тук рядко се наблюдава самопроизволното прекъсване на връзката, трудности при свързването и т.н. Като цяло за тази цена – това е страхотна находка, която ще зарадва гаджетоманите.