Китайският производител на дронове JJRC пусна новия модел JJRC ELFIE Н37 със сгъваеми крака, облекчаващи пренасянето на дрона.

 

Както по своето време мобилните телефони, така и квадрокоптерите постепенно се превръщат в незаменими предмети, които искате да вземете навсякъде със себе си. За съжаление, самия мултикоптерен дизайн е доста тромав, така че носенето на дрона с вас (с изключение може би на "мухите" играчки) не е толкова просто. Ето защо през последните години се появиха някои сгъваеми модели, а  JJRC ELFIE Н37 — това е един от тях.

Ревю на JJRC ELFIE Н37 сгъваем FPV дрон за пътуващи

 

По своята същност, JJRC ELFIE Н37 — това е "мида" в света на дроновете. В сгънат вид, квадрокоптера не заема много място и спокойно се побира във всяка чанта, раница или дори джоб. Ако искате бързо да излетите и да погледнете местността отгоре е достатъчно да разпънете краката, да натиснете бутона за включване върху корпуса и да пуснете дрона.

 

За управлението на квадрокоптера, инженерите на JJRC ELFIE Н37 ни предлагат да използваме смартфона си. От гледна точка на мобилността, това е много удобно: не трябва да вземате със себе си дистанционно управление, защото днес всеки в джоба си вече има мобилен телефон. При това, дистанционната връзка не страда много и е сравнима с другите апарати от този ценови диапазон (до петдесет долара).

 

По този начин, JJRC ELFIE Н37 е един от първите представители на "персоналните квадрокоптери", които можете да вземете навсякъде със себе си и бързо да пуснете в случай на нужда. С помощта на смартфона ще можете не само да насочвате дрона, но и да видите FPV-картина в реално време.

 

Характеристики на сгъваем дрон JJRC ELFIE H37

  • Батерия: 3.7 V 500mAh;

  • Време за зареждане: 120 минути;

  • Продължителност на полета: 8 минути;

  • Разстояние за връзката: 40 метра;

  • Камера: 0,3 мегапиксела;

  • Управление и FPV: чрез Wi-Fi;

  • Размери: 13,5*6,5*2,5 см (в сгънато състояние).

Ревю на JJRC ELFIE Н37 сгъваем FPV дрон за пътуващи 1

 

JJRC ELFIE Н37 знае как да прави 3D-превъртания, да лети в Headless Mode режим и самостоятелно да се връща при собственика след натискането на един бутон. Вграденият барометричен сензор позволява на квадрокоптера да стои неподвижно на едно място, запазвайки нужната височина.

 

В този ценови клас, модела става идеален дрон-компаньон за походи и пътувания.