Характеристики на квадрокоптер JJRC H11D

  • Време за полет: 10 минути;

  • Камера: 2 мегапиксела, FPV;

  • Батерия: 3.7 V на 1100mAh, LiPo;

  • Дистанционна връзка: 120 метра;

  • Честота на предавателя: 2.4 GHz;

  • Честота на FPV: 5.8 GHz;

  • Функции: автопревъртания с натискането на един бутон, отдалечено управление на наклона на камерата.

Ревю на JJRC H11D евтин квадрокоптер с FPV

 

Акумулатор

На първо място бихме искали да обърнем внимание на батерията, която е 3,7-волтова с капацитет 1100 mAh. Тя отлично се представя в този дрон. Средното време за полета е 10-11 минути без камера и 8-9 минути с камерата. Когато батерията започне да се разрежда, LED-светлините на дрона ще Ви известят за това, започвайки да мигат.

 

Камера на JJRC H110D

И накрая, най-важното нещо в JJRC H11D и неговата най-силна страна — FPV-камерата в H11D може би е най-добрата сред евтините FPV-квадрокоптери играчки. Камерата на този дрон може да прави страхотни снимки и видео. Още една удобна функция — възможността отдалечено да се накланя камерата нагоре и надолу с помощта на дистанционното управление. Това ще помогне много при правене на снимки от въздуха, както и по време на състезания.

 

В комплекта на H11D пристига и собствен FPV-монитор, който освен всичко друго може да показва заряда на батерията. Видео-сигналът се предава по честотата от 5,8 GHz, така че качеството на картината превъзхожда аналозите по Wi-Fi. В кутията на дрона също така ще намерите SD-карта памет с вместимост 4 GB за записа на полетите си.

Ревю на JJRC H11D евтин квадрокоптер с FPV 1

 

Дистанционна връзка

Въпреки, че JJRC H11D, най-вероятно ще се превърне в голям хит на пазара на евтините дронове, не всичко в него е идеално. Основният недостатък на този квадрокоптер е ниската му дистанционна връзка — в края на краищата, разстоянието до 100-120 метра днес не е изненада за никого.

 

Допълнителни функции

JJRC H11D има няколко приятни функции, като автопревъртания с натискането на един бутон на дистанционното. Както повечето играчки дронове, нашият герой може да прави и 360-градусови превъртания. H11D има Headless режим, който може да се окаже полезен за начинаещите. Благодарение на добре съставения дизайн, акумулатора на дрона може да се смени буквално за няколко секунди — това ще се хареса на любителите на дългите полети, които имат запас от няколко акумулатора. Между другото, за едно зареждане на батерията са необходими от порядъка на два часа. Трябва също да се отбележи и удобната система за замяна на двигателите: ако един от колекторните двигатели изгори, поставянето на новия отнема около 30 секунди.

Ревю на JJRC H11D евтин квадрокоптер с FPV 2

 

Изводи

JJRC H11D — чудесен избор, ако имате ограничен бюджет и искате да изпробвате FPV-полетите. Квадрокоптерът уверено се държи във въздуха, така че ще може да го управлява дори и начинаещ. JJRC H11D можете да закупите от линка по-долу: