Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Дрон Aircraft L6039 500mAh 2.0 mpx HD камера дистанционно управление #00257

Ревю на квадрекоптер Aircraft L6039 Limitet Edition - дрон с LCD екран

Несъмнено светът на нашумелите летящи радио-управляеми играчки е изключително вълнуващ и занимателен. Все повече хора използват тези устройства за да заснемат красиви пейзажи от "птичи поглед". Искаме да Ви представим един нов модел от нашето разнообразие на летящите играчки - дронове. Това е моделът Aircraft L6039. Нека заедно да разгледаме тази прекрасна машинка.

Типично за нашите ревюта, ще  започнем прегледа от дизайна и материалите използвани за корпуса. L6039 се откроява с изчистен дизайн, който е решен във бял цвят. Корпуса е с типичната форма, като притежава специални протектори на витлата. Освен протекторите, които предпазват от нараняване на хора и предмети, конструкцията на дрона успешно го защитава от повреда прие евентуално падане.

Корпуса е изграден от здрав и еластичен полимер. Друга интересна дизайнерска щриха е наличието на LED осветление в долната част на корпуса. В предната част но корпуса е разположен централен мощен светодиод, който свети с ярко бяла светлина и осигурява осветяване при кацане и прецизно маневриране.

Освен централния светодиод, под всяко от витлата са разположени декоративни светодиоди в бял и зелен цвят.  При нощен полет светлинният комплекс осигурява добра осветеност за маневриране и  мистично красиво сияние на дрона.

Трябва да отделим внимание и на задвижването и управлението. Четирите автономно задвижвани витла осигуряват безкрайна гъвкавост на движението. L6039 може да прави прецизни маневри в затворени помещения, а също така да изминава дълги разстояния с голяма скорост.

Дронът може да се завърта на 360 градуса, без да изменя и с милиметър позицията си. Управлението на височината е не по-малко прецизно, като дронът може да се придвижва дори с милиметри във височина. Автономното задвижване на витлата гарантира стабилност при силни въздушни течения и вятър.

С тези "летателни" възможности L6039 може да се използва както на открито, така и в тесни закрити пространства. Но много важен е и дистанционният контрол. Радиоконтролният  модул, вграден в дрона,  управлява двигателите с четири автономни канала, които отговарят за четирите основни посоки на движение.  Те се съчетават умело при извършване на сложни маневри.

Също така, доза внимание заслужава и пулта за управление - дистанционното. Предавателят му  изпраща радиосигнали с честота от 2.4GHz, която осигурява точно и предаване на всяка команда, без смущения в сигнала. Максималното разстояние за добра връзка между дрона и пулта е 100 метра, когато го управляваме при пряка видимост.

При L6039 е налична и "обратна връзка", която се състои в предаване на данни за височината на полета. Дронът е снабден с т.нар. жироскоп, който отмерва точно височината на полета. Данните от този сензор се изпращат мигновено към пулта, където те се визуализират на допълнителния LCD дисплей.

На същия дисплей постоянно се подава информация за нивото на батерията и силата на връзката. Благодарение на тези данни никога няма  да "изпуснем" L6039 да остане без контрол или електрически заряд. Пулта е с ергономична форма и удобни джойстици, който се движат с лекота и позволяват прецизност на командите.

Под тях са разположени "бързи" бутони с разнообразни функции, като активиране на камерата например. Захранването на пулта се осигурява от 4 батерии от стандарт АА.

Камера за снимки и видео

Нека се върнем отново при L6039. Разбрахме , че той се справя отлично с летенето, но какво още може да ни предложи? На бодра на малкия " изтребител" е установена и качествена камера. Тя заснема видео с резолюция от 2 мегапиксела и HD качество.

Обективът на камерата е широкоъгълен, а също така има възможност и за ръчна регулация на нивото за снимане. Камерата може да заснема и единични образи във формат JPG, като всички файлове се "складират" в micro SD картата, която може да се постави в слота на L6039. Вече споменахме, че контрола на камерата се осъществява чрез специален бутон от пулта за радиоуправление.

Всеки би се запитал, от къде L6039 черпи необходимата енергия за страхотните си функции. Отговора дава  литиево-полимерната батерия с капацитет от 500mAh, която осигурява 10 минутен полет с непрекъснато видеозаснемане. Тя се зарежда напълно за 15 минути с USB зарядното приложено в комплекта.

Окомплектовката на L6039 включва втори комплект витла, които бързо можем да подменим с приложената отверка. Можем да бъдем спокойни в случай на повреда на витлата, която е малко вероятна, защото витлата са изработени от еластичен и здрав полимер. В комплекта на L6039 е включено и ръководство за употреба на английски.

Силно се надяваме, че успяхме да Ви предадем поне част от приятните емоции, които ни даде срещата с L6039. Срещнете се и Вие с тази невероятно интересна играчка, подходяща за малки и големи изследователи и любители на фотографията.

Размери на дрона: 290 x 290 x 60 мм.

Aircraft L6039 Limitet Edition - дрон с lcd екран

Съдържание на продуктовата окомплектовка

 • 1бр. RC пулт (дистанционно управление);
 • 1бр. зарядно устройство 220V;
 • 1бр. презареждаема батерия;
 • 4бр. резервни витла (пропелер)
 • 1бр. USB кабел 55см;
 • 1бр. отвертка, за лесна подмяна на витла;
 • 1бр. карта-памет с капацитет 4 GB;
 • 1бр. четец за карта-памет;
 • 1бр. ръководство за употреба;
 • 1бр. Гаранция 12 месеца.
Каква е разликата между “Квадрокоптер” и “Дрон”?
2017-02-08

Камерата на дрона е малко слаба за моите разбирания, но пък детето се радва и го пуска всеки ден.

 • 1 от 2 човека смятат, че този отзив е полезен.

Напишете отзив

Напишете отзив

Напишете отзив

Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.