Това са сравнително нови продукти, пуснати на българския пазар преди няколко години. Има различни модели, които включват разнообразни функционалности, а тези с повече екстри – са съответно с по-висока цена.

„Летенето“ с дрон е нова тръпка

Потребителите на високотехнологичния апарат се увеличават с всеки изминал ден, а уменията за навигация на летателен апарат във въздуха – се усъвършенстват.

Преди да направите първия си полет, трябва да се информирате за начина, по който функционира изделието. Важно е при избирането му да следите за тези технически характеристики:

  • обхват на полета;
  • капацитет на батерията;
  • има ли камера или не;
  • начин на управление.

Обхват

Ако искате да правите лупинги и въздушни каскади, то тогава трябва да си осигурите по-голям обхват на движение. По-добрите модели ще ви предоставят максимално разстояние от около 200 метра, което ще е достатъчно, за да подобрите и надградите способностите си за прецизно управление.

Капацитет на батерията

Това е следващият основен компонент, без който времето за забавление може да е крайно недостатъчно. Изберете модел, който разполага с по-голяма батерия и така полетите ви ще бъдат с продължителност около 10 минути.

Налична камера

Ако целта ви не е да снимате, тогава можете да закупите от сериите квадрокоптери без записващо устройство, за много по-ниска сума.

Заснемането обаче е едно от най-големите предимства на безпилотните летателни машини. Камерите са с HD резолюция, която ще подсигури високото качество на кадрите, а за правилно и безопасно съхранение – разполагате със специален слот за карта памет. С помощта на специална стойка бихте могли да я движите с дистанционно, така че да обхванете по-интересни перспективи, от които да запаметите гледки, които не могат да се видят без помощта на продукта.

Имате възможност и да гледате какво записвате в реално време, като вариантите са: да управлявате устройството с дистанционно или с безплатно приложение, което предварително трябва да бъде инсталирано на вашия смартфон. Да видите света отгоре е преживяване, което си заслужава инвестицията.

Начин на управление

Прецизното контролиране на изделието е голяма крачка в света на авиацията. Продуктът ще ви научи как да летите, когато има вятър, как да се завъртате на 360 градуса, да променяте посоката на движение, както и да „висите“ на едно място.

Летателните апарати са сравнявани с появата на Интернет, през 90-те години. Новата ниша, в която масовите потребители могат да „летят“ в безопасни условия, ангажира голям брой специалисти, които искат да доусъвършенстват машината, като я снабдят с още повече екстри.

Авиацията е едно от най-бързо развиващите се звена, а прогнозата, че небето ще се задръсти от дронове, е въпрос на време да се осъществи.