Това е една от най-новите дисциплини, определена като надпревара на бъдещето.

Състезателните писти се състоят в преминаване на препятствия, като дървета и по-големи храсти, разположени по стръмни места, за да бъдат затруднени максимално участниците.

Всички те се разделят на отбори и слагат пластмасови очила, с които в реално време виждат къде лети тяхното изделие.

Тъй като за момента има много малко професионалисти в тази сфера, завършването на състезанието за всички участници е с изключително малка успеваемост.

Ключът към успеха се корени в това, да сте наясно с какво габарити е вашето изделие и дали може да мине през определено пространство.

Няма ограничение за възрастта, както и изискване за екип, с който трябва да бъдете облечени. Тук се следят единствено способностите ви за управление.

Гледането на подобен тип активност изглежда малко странно, тъй като не можете да видите с просто око къде точно се намират изделията, но за сметка на това можете да чуете възгласи и коментари относно етапното развитие и кой е направил неприятна катастрофа с някое препятствие.

Възможно ли е в бъдеще да има олимпиада на дроновете?

Масовата истерия по тези високотехнологични джаджи, както и все по-честото организиране на подобни събития зараждат такива въпроси, но е твърде рано да се каже дали начинанието може да се превърне в олимпийска дисциплина.

Предаване на надпреварата по телевизията

Един от най-известните спортни канали вече е предавал на живо такова състезание. Идеята на медията е, да предложи иновативно съдържание на потребителите си, а на организацията – да набере популярност.

Наличието на публика, която да има вече свои любимци и да присъства по събитията – също не липсва.

Участие могат да вземат:

  • хора на всякакви възрасти;
  • с различни националности;
  • без техническо образование.

Този „спорт“ е достъпен за всеки, който иска да покаже уменията си и смята, че може да спечели надпреварата. Наградният фонд е в размер на няколко хиляди долара, които са допълнителен магнит за записалите се.

Таксата за участие е символична, за да може всеки, който иска - да се включи.

Иновативната битка в небето предизвиква масов интерес, защото до този момент потребителите не са ставали свидетели на подобно явление.

Новите технологии започват да оставят траен отпечатък върху ежедневието на обикновения човек и да ангажират вниманието му към функционалните джаджи, подходящи за забавление.

Създаването и отразяването на подобно събитие е сигурен знак, че човечеството е готово да промени стандартите си и да даде път на новото, иновативното, високотехнологичното.