Това е продукт, който нанасяте върху вашата кожа преди фондьотена и може да ви помогне да постигнете страхотна визия – от това, че той ще направи така, че тенът ви да изглежда равномерен, до това да ви гарантира, че имате добра основа за макиаж, който ще издържи през целия ден. 

Как да нанасяте праймер правилно?

Ето няколко съвети за правилно използване на праймер. Измийте вашето лице, нанесете любимия си продукт за хидратация, и след като той се абсорбира от вашите пори, нанесете вашата подложка за грим за един наистина „уау“ ефект. Втрийте продукта, който е с лека текстура, с кръгови движения. Изчакайте няколко минути той да попие, преди да пристъпите към грима.

Препоръчително е да го нанасяте с пръсти, а не с четка. Топлината на пръстите ви спомага за по-лесното разнасяне на продукта и по-доброто му усвояване от кожата. Нанасяте го все едно използвате хидратиращ крем. Праймерът е подходящ и за поставяне върху клепачите, за да направите грима на очите си още по-красив. 

Как действа?

Целта му е подобряване на вашия грим и осигуряване на неговата дълготрайност през целия ден, особено при екстремно време. В горещ летен или пък ветровит ден, праймерът ще осигури устойчивост на вашия грим.

Той запълва фините бръчки и прикрива несъвършенствата, а върху гладкото ви лице всеки продукт ще се нанася по-лесно. Благодарение на използването на праймер, ще употребявате по-малко грим, което ще доведе до пестене на продукт и на средства в дългосрочен план.

Зависимост от вида грим, който искате да постигнете или пък ако нямате време за цялостна визия, то може да нанесете върху вашето лице само праймер. Това е продукт, който е идеален за перфектен външен вид. Нанасяйки го, през целия ден ще имате гладка кожа, равен тен и ще се сбогувате с нежелани пигменти петна.

Видове праймери

Продуктът, на който ще се спрете, трябва да зависи от структурата на вашата кожа. За да успее да създаде гладък филм върху вашата кожа, той трябва да е избран правилно. Преценете дали вашата кожа е склонна към омазняване, има ли разширени пори. Правилният продукт тогава трябва да матира кожата, така че да я направи видимо по-гладка.

Комбинираната кожа обикновено има лъскава Т-зона, която обединява челото, носа и брадичката. Тук отново трябва да използвате матиращ агент, така че лицето да изглежда безупречно. Матиращ продукт трябва да използвате и ако кожата ви е мазна. Той прикрива несъвършенствата и изравнява тена. Този продукт е подходящ още и за смесен тип кожа. Кожата ви ще изглежда по-малко блестяща и лицето ще изглежда безупречно. 

Ако кожата ви е суха, то трябва да подберете продукт, който има хидратиращи свойства и който е подходящ за вашия тен. Той ще освежи кожата ви и ще й придаде сияние и красив естествен завършек на рутината ви, като същевременно ще подобри ефективността на вашия грим.

Всичко, което трябва да направите, е да намерите любимия си праймер и да започнете да го използвате веднага за красива, безупречна кожа.