Това включва и онлайн плащанията. Тъй като се появиха множество техни форми, сега не е необходимо да чакаме на дългите опашки на банковите офиси. Нито е нужно да подписваме петнадесетина документа предварително. Освен това мобилните разплащания обикновено се обработват или мигновено или само до няколко часа. Така че получателят ще го получи без излишни забавяния. Възможно е да извършим трансфер на пари през смартфон приложения с огромна лекота и само няколко прости стъпки. Различните институции са създали свои приложения или уеб сайтове, чиято цел е именно изпращане на средства. Някои от тях са от типа на онлайн банкиране, като са свързани пряко към банковия ни акаунт в банката или банките, които използваме за плащания.

Бързи начини за изпращане на пари през мобилно устройство:

Банков превод

Парични преводи през смартфон могат да се осъществят именно през банковите приложения. Когато си отваряте сметка в банката, оттам ще ви издадат данни за достъп до мобилното банкиране. Ако вече имате сметка, но нямате мобилно банкиране за плащания, можете да заявите такова. От мобилните приложения на банките можете лесно да осъществите изпращане на пари. Тъй като все пак е нужно да сме спокойни, че никой няма да може да използва нашите профили, за по-голяма сигурност при трансфер в приложенията може да се включи опция за ПИН код. Неговата цел е следната – въвеждате сумата, която искате да изпратите, получателя и неговите данни, после натискате „Изпрати“. След това въвеждате ПИН кода, за да удостоверите, че именно вие използвате приложението за изпращане на средства. Още по-висока сигурност при превод можете да си осигурите, ако включите опцията за удостоверяване със СМС с код. При тази опция получавате СМС с различен по дължина код, който трябва да въведете, за да удостоверите самоличността си.

Дори да нямате подобно банкиране, може би вече имате поне регистрация в онлайн банкиране. Ако разполагате с такова, то също ще ви свърши чудесна работа. Просто влизате в профила си, само че през уеб браузъра на телефона си. Въвеждате данните си и, след като достъпите профила си, изпълнявате същите стъпки, както при обичайно онлайн банкиране през настолен браузър.

Електронен портфейл

Плащания на средства могат да се осъществят и чрез електронни портфейли. Това са приложения като Пейпал, Револют и други подобни. В тях е необходимо да регистрирате акаунт, да го свържете към банковата си сметка и да удостоверите самоличността си. Последното се прави с цел повишена сигурност при трансфер. След като акаунтът ви е верифициран, можете да изпращате парични преводи и да правите други видове плащания през приложенията на тези електронни портфейли. За целта влизате в профила си и въвеждате данните на получателя, както и сумата, която желаете да изпратите.

Ползи от изпращането на пари през мобилни телефони

Изпращането на пари по посочените методи се характеризира с ниски такси (в случаите с електронните портфейли такива понякога може дори да липсват). Освен това този тип плащания се получават за броени минути, рядко повече. Сумата е налична веднага за използване от получателя. Допълнително, понастоящем системите за сигурност са на оптимално високо ниво. Помнете, че влизането в акаунта си трябва да извършвате само през автентичните приложения на дадената банка или електронен портфейл (но не и да кликвате на линковете в имейла си). По този начин постигате високо ниво на сигурност. Оптимално е да го съчетаете с допълнително удостоверяване. Последно, макар и не по важност, изпращането на парични преводи през мобилно устройство е изключително удобно. С тази опция изпращате средства винаги, когато това е нужно, без значение от часа или деня, включително и в празнични дни.