подходили към някоя стая в дома си. Все пак целта е една и съща – да създадете градински уют и гостоприемно пространство.

Свежи предложения за декориране на градина

Помислете за комбиниране на цветове и материали, за да създадете обстановка, която е персонална за вас и вашия стил. Вашите решения трябва да изразяват вашата индивидуалност. Създаването на нещо красиво не е нужно да изисква големи разходи. Всъщност няколко малки артикули, като цветни вази, няколко соларни лампи, качествен чадър, керамични фигури и красиви цветя могат да внесат свежест в двора ви.

Няма съмнение, че подходящото осветление добавя атмосфера. Разположете красиви хартиени или метални фенери около вашите градински мебели. Дори през деня те ще донесат уют на мястото ви. Украсете и дърветата наоколо със светлини, за да добавите топла светлина, градински уют и очарование към вашето външно пространство.

Комфортът е всичко. Използвайте възглавници, които можете да поставите върху пода. С тях може да елиминирате необходимостта от закупуване на тежки градински мебели и други принадлежности. Заложете на устойчиви на атмосферни влияния модели, които могат да се перат, така че да изглеждат най-добре за по-дълго време.

Ако сте фен на меката мебел, не я пренебрегвайте. След цялата упорита работа в поддържането на градински уют, както и ежедневните работни ангажименти, е задължително да имате къде да седнете и да се насладите на спокойствието. Има много варианти от които да избирате – от шезлонги до масивни дивани. Помислете за смесването на няколко различни стила мебели, за да създадете уют и красиво място за почивка.

Създайте илюзия за по-голямо пространство. Декорирането с огледала не е само за вътрешността на вашия дом. Добавянето на огледало във вашата градина е чудесен начин да озарите пространството си и да добавите дълбочина и градински уют. Освен това, огледалата могат да се използват и за осветяване на тъмните ъгли на градината ви. 

Как да модернизирате пространството си


Един от най-лесните начини да постигнете градински уют е да модернизирате нещата, добавяйки веранда. Без значение от материала, от който ще е изработена, тя ще осигури място, където можете да се забавлявате с приятели или просто да се наслаждавате на слънцето, излегнали се на удобен хамак. С хамак нямате нужда от много място, за да създадете релаксиращ оазис в задния си двор.

Добавянето на зеленина е друг страхотен начин. Живите плетове са сигурен начин да постигнете модерна визия на вашата градина. Засадете други екзотични растения и цветя, които ще направят впечатление на гостите ви. Нека идеите ви да са в синхрон със сезоните. Можете да аранжирате пространството си с цветя, които със сигурност ще ви донесат настроение дори в най-мрачния есенен ден.