За техниката ви е безопасно да използвате подобен продукт. На пазара има много различни видове. Затова преди да инвестирате в някой модел, трябва да се уверите, че той е съвместим с операционната система и спецификации на вашия лаптоп, за да нямате проблеми при употреба.

Предимства при употреба на usb хъбове

Освен че ви осигурява още няколко допълнителни порта, това функционално устройство ви дава възможност да зареждате няколко техники наведнъж, например телефон, таблет, външна батерия, както и всички други, които се захранват чрез подобна връзка. Това е практично решение за употреба, ако искате да зареждате доста неща, а не искате да включвате няколко зарядни устройства в електрическата мрежа.

Може да използвате това лесно преносимо устройство за употреба с периферия. Това включва принтери, скенери, твърди дискове за възпроизвеждане на мултимедия. Освен за забавление, джаджата е задължителен аксесоар за всеки домашен офис. Използвайки го, ще забравите за досадните кабели, в които можете да се спънете. Няма да ви е нужен и разклонител, който да използвате, за да зареждате всички ваши електроники.

Някои имат допълнителни характеристики и функции, които са удобни при употреба. Например някои са с LED индикатори, които показват състоянието на портовете или захранването. Някои модели имат превключватели, които ви позволяват да включвате или изключвате отделни портове или целия хъб. Други видове имат и защита от прегряване при честа употреба.  

Колко хъбове може да използвате?

USB спецификацията е ограничена до максимум 7 нива. Следователно, има ограничение от 5 верижно свързани устройства, без да се брои основният. Възможно ли е този приемник да прегрее? Ако включвате към него твърде много джаджи или използвате грешен тип, може да имате проблеми с производителността, като бавен трансфер на данни, неизправност на устройството или прегряване.

Какво не трябва да включвате в подобна джаджа?

Почти всичко, което имате, може безопасно да бъде включено в този адаптер. Ако даден елемент създава проблеми, преместете го в друг порт. Броят на портовете за включване, от които се нуждаете, зависи от това колко джаджи искате да свържете. Повечето устройства имат четири или седем порта, но някои могат да имат до десет или повече. 

Трябва също да имате предвид разстоянието и разположението на портовете, тъй като някои джаджи имат обемисти щепсели и кабели, които могат да блокират съседните портове или жакове. Може да потърсите модел, който има няколко порта отстрани или отзад, или който има гъвкав дизайн, който ви позволява да регулирате ъгъла или позицията на портовете.

Каква е разликата между USB зарядно устройство и хъб?

Тези два елемента се различават много по предназначение и употреба. USB зарядното устройство е устройство, което захранва джаджа с активиран USB само чрез включването му в електрически контакт. Докато хъбът е устройство, което позволява множество устройства да бъдат свързани към един порт на компютър.