Има няколко варианта за тяхното създаване и последващо оформяне. Първо, можете да използвате онлайн конвертори. Или програма за слайдшоу подреждане. Това са прости инструменти, които вършат всичката работа, а вие просто трябва да направите избор на кадри, които да се включат в този клип. 

Второ, ако сте професионалисти, може би ще искате да се предизвикате с по-усъвършенствано и сложно приложение. Отново може да избирате от много видове програми за сглобяване на подобно произведение, за неговото редактиране и т.н. Ако пък не сте толкова запознати, ако инсталирате подобно приложение на вашето устройство, ще трябва да отделите време да го разучите и да разберете неговите филтри, които могат да улеснят процеса.

Какви програми са подходящи за клип с музика и снимки?

В интернет можете да намерите не едно приложение, което да ви послужи за изготвяне на подобно видео. И най-хубавото е, че повечето са безплатни. И въпреки че не трябва да заплащате за тяхната употреба, те са способни да ви помогнат да създадете страхотен продукт, който по-късно да пуснете на вашата дигитална фото рамка, качествени модели на които можете да разгледате във 4sales.bg.

Колко време е продължителността на клип със снимки?

Колко плавно и колко динамично да се движи вашето видео зависи изцяло от предпочитанията ви. Тази продължителност зависи и от типа фотоси, които обединявате. Ако искате да композирате кадри в чест на дипломиране, ще е страхотно да включите такива от първите години на випуска. Така кадрите ще станат доста и съответно ще имате по-дълго видео. В подобен случай едно изображение трябва да е на преден план за 5 секунди или дори 10 секунди. Разбира се, по всяко време можете да правите промяна, ако желаете. 

Каква музика е подходяща за клип със снимки?

Но освен снимки има още един важен детайл, който не е за пренебрегване, ако искате вашият клип да има качествен изглед – музиката. Ако тя липсва, той ще носи съвсем различно усещане, няма да провокира никаква емоция или чувство за връзка с видяното. Преди да изберете музика, подходяща за вашия клип, дори и ако той просто се състои от 2-3 снимки, стоящи неподвижно, проверете нейните авторски права. Повечето от парчетата, които слушате, са защитени с авторски права и не бихте искали да си навлечете неприятности, ако и използвате, за да създадете собствен продукт. Затова бъдете внимателни и направете проучване.

Отново музиката, която ще звучи при преминаване на кадър след кадър, трябва да допълва съдържанието на вашето видео. Ако показвате кадри от детски рожден ден, то музиката трябва да е по-приповдигната и забавна. Ако пък видеото символизира обичта към вашата половинка, можете да заложите на романтична мелодия. Та дори е възможно песента да бъде композирана от вас самите. Отново онлайн можете да намерите безплатни платформи, които да ви помогнат.