Независимо дали зимното часово време е приключило или пък има несъответствие между положението на стрелките на вашия часовник и реалното часово време, важно е да разберете стъпките за сверяване на вашия g shock.

Така че, прочетете следващите редове, за да разберете стъпките за сверяване на различни модели часовници Casio g shock, като baby, ga 110, gw 9400 и др.

Разбиране на функциите преди да пристъпите към сверяване

Преди да научите как се случва това сверяване, важно е да разберете всички функции на вашия часовник:

Adjust – разположена в горния ляв ъгъл на вашия часовник, тази функция ще постави часовника ви в „режим на редактиране“.

Reverse – разположен в горния десен ъгъл, този бутон ще премества часовника една стойност назад при всяко натискане. Ако трябва да промените часовата зона на часовника си, това е бутонът, който бихте използвали.

Forward – в долния десен ъгъл на аксесоара тази функция е по същество същата като бутона за Reverse, с изключение на това, че премества стойността напред, а не назад.

Mode – в долния ляв ъгъл на часовника ви тази функция се използва за шифроване на всяка от опциите на часовника ви, докато достигнете настройката, която търсите.

Light – появява се само на определени модели g shock, този бутон ви позволява да промените настройките за автоматично осветление на вашия часовник.

Как да процедирате при сверяване на g shock

Аналогови модели:

  • Стъпка 1: Задръжте натиснат бутона „Аdjust“ на вашия g shock за около пет секунди, след което трябва да чуете един звуков сигнал.
  • Стъпка 2: След като чуете звуковия сигнал, натиснете бутона за режим, за да можете да преминете през различните настройки, включително часовата, минутната и секундната стрелка.
  • Стъпка 3: В зависимост от това дали искате да преместите часа напред или назад, ще трябва да натиснете бутона за напред или назад.
  • Стъпка 4: След като вашите часови, минутни и секундни стрелки достигнат желаната позиция, натиснете бутона за регулиране, за да зададете времето.
  • Стъпка 5: За да промените часовата зона на вашия аксесоар, ще трябва да натиснете бутона за режим, докато видите абревиатурата „TPE“ да се появи на дисплея.
  • Стъпка 6: Натиснете бутона за напред няколко пъти, докато намерите правилната часова зона, в която искате да бъде вашият часовник.
  • Стъпка 7: За да зададете вашата часова зона, ще трябва да задържите бутона за настройка за няколко секунди.

Цифрови модели:

Въпреки че функциите им може да имитират до известна степен аналоговите, начинът за сверяване не е същият.

  • Стъпка 1: Задръжте натиснат бутона за настройка за около три секунди, след което циферблатът на часовника трябва да започне да мига.
  • Стъпка 2: Натиснете бутона за режим няколко пъти, докато секундите започнат да мигат.
  • Стъпка 3: Натиснете бутона за превъртане напред или назад, докато стойността, на която искате да бъдат вашите секунди, е правилна.
  • Стъпка 4: За да промените цифрите за час и минута, повторете стъпки 2 и 3, докато се покажат правилните цифри.
  • Стъпка 5: За да настроите опциите за мигане на часовника, натискайте бутона за режим, докато стигнете до тази конкретна опция.
  • Стъпка 6: С помощта на бутона за напред или назад превъртете различните опции, докато достигнете желаното време.