Ще Ви дадем няколко начина, по които може да свържете външно устройство само за няколко минути без програма - с любезното съдействие на специалистите от онлайн магазин 4sales!

Искате да запишете нещо, но качеството на вградения микрофон не Ви допада? Всъщност, Вашият компютър или лаптоп може дори да няма такъв. Е, в такъв случай - ще трябва да закупите един и да го свържете. Може би пък имате такъв под ръка, но пък няма да пасне на порта. Е, какво да правим сега? Заповядайте - няколко метода, които може да използвате, за да свържете необходимото за Вас, без значение дали използвате Windows 10 или по-стара версия.

Използвайте порта за връзка към Вашия лаптоп


Сигурни сме, че притежавате поне слушалки (такива от телефон) с 1/8 инчов жак. Освен това, има голям шанс, Вашият компютър да има порт за микрофон или комбиниран за слушалки с вграден mic. Някой компютри разполагат с 1/4 инчов порт, така че в този случай ще Ви е необходим адаптер, за да свържете слушалките.

На настолен компютър, портът ще се намира около задната част на кутията на компютъра. За щастие, много модерни компютърни системи вече имат преден порт. Всичко, което трябва да направите, е да включите слушалките си и да проверите какво се чува. Може да ги изпробвате в онлайн игра или пък да запишете видео с Вашата уеб камера. А, защо не Skype разговор? Уверете се, че микрофонът е избран, преди да започнете записа.

Свържете микрофона към USB за използване на различни опции


Ако имате USB mic или слушалки, те трябва да се инсталират почти веднага. Отново, това е най-лесното решение, което Ви позволява просто да продължите с това, което искате да запишете. Използването на USB адаптер е също страхотна опция.

Използване на XLR микрофон с адаптер


Имате налично XLR с добро качество, което искате да свържете към лаптопа си, но не желаете да купувате USB миксер? По-достъпна опция е да причислите XLR mic към TRS адаптер. Всичко, което трябва да направите, е да свържете адаптера към порта за устройството на Вашия лаптоп, след което свържете XLR mic към адаптера.

Използвайте блутут микрофон (безжична връзка)


Всички решения по-горе разчитат на включването на кабел. Но не би ли било чудесно да имаме безжично решение на този проблем? Блутут микрофоните (и слушалките) съществуват от доста време и качеството им става все по-добро. Въпреки че може да не са идеални за професионално звучащи вокали, те стават за пеене, онлайн игри и предаване на блогове.

Свързването на Bluetooth mic може да не е толкова просто, колкото включването на кабел. Започваме, като определяме дали компютърът ни има вграден Bluetooth или не.Можете да проверите това в Windows, като натиснете бутона Windows + I и изберете Устройства > Bluetooth и други устройства. Ако Bluetooth е функция, ще се появи превключвател за включване/изключване.

За да сдвоите устройствата, проверете инструкциите им, за да ги настроите в режим на откриване. След това на Вашия лаптоп щракнете върху Добавяне на Bluetooth или друго устройство и следвайте стъпките за установяване на връзка. Може да се наложи да въведете PIN.

И няколко минути по-късно, Вашето Bluetooth устройство трябва да бъде сдвоено с Вашия лаптоп. Настройките са готови и всичко е направено, вече може да говорите, с когото пожелаете и не забравяйте да включите Wi-Fi!