А, сега - ние от онлайн магазин 4sales, ще Ви помогнем с настройките на каналите на Вашия телевизор. Всъщност, това става много лесно, а качеството на картината се подобрява, също така - силата на сигнала зависи от точно тази опция.

Съществуват 3 вида телевизионно излъчване, а те от своя страна зависят от метода на приемане на самия сигнал.

  • Сателит - от спътника, импулсът стига до антената, а след това се преобразува в приемника и се подава към телевизора чрез кабел.
  • Кабелна телевизия - от сървърът на оператора, сигналът бива предаван кабелно на мрежовите абонати.
  • Излъчване на телевизия - от телевизионната кула до антената. 


А, сега нека разгледаме по-подробно опциите им.

Най-накрая се сдобивате с мечтания телевизор, но как да настроите най-добре цифровите канали. Просто следвайте нашите препоръки.

  • Доверете се на официален доставчик на телевизионни услуги от Вашия град.
  • Включете телевизора, а когато изпише, че цифровите ефирни канали не са конфигурирани вземете дистанционното.
  • С помощта на дистанционното влезте менюто, натискайки съответния бутон.
  • В секцията "Настройки на канала" натиснете "Автоматична настройка", а след това натиснете "ОК". Вече сканирате и настройвате.
  • След няколко минути всичко това приключва, в зависимост от броя получени канали. А, след като сканирането завърши, телевизорът Ви сам ще започне да показва всички намерени и запазени канали.

Сателитните канали и техните настройки

Тези от Вас, които имат антена, също са обзети от въпроса как да настроят сателитните си канали. Освен, че антената е инсталирана и насочена в правилната посока, има още няколко стъпки, които трябва да извървим, за да настроим каналите, които желаем.

Бонус съвет - може би не знаете, но дъждът, силният вятър може да променят първоначалната позиция на антената, така че периодично е добре да проверявате състоянието и.

И, така - тунерът има собствено устройство за управление, където трябва да натиснете "Меню" бутончето. Следвайки указания, които може да откриете в ръководството, настройте сателитните канали.

Нека имаме и HD настройка!


Това е напълно най-новият стандарт, който осигурява най-добрата картина, дори по-добра от тази на цифровите версии. Ако вече сте настроили цифровите канали на Вашия любим, нов телевизор, а след това добавите още канали в HD режим, то неминуемо трябва да извършите автоматична проверка, където ще се появят още канали.

Освен полезна информация за цифровата Ви телевизия и как да хванете цифрова телевизия, в нашия сайт може да откриете разнообразни стоки, които са подходящи за Вашия нов телевизор – от стойки до дистанционни, защото ние правим ежедневието Ви по-лесно и приятно, и то на ниски цени!