При настъпването на зимата, с падането на температурата, а с тези промени на  метеорологичните условия натрупва и сняг, възниква опасност при придвижването ни по пътищата. Затова на помощ идват веригите за сняг, които ни вдъхват сигурност, когато управляваме автомобила си по пътя. Позволяват ни да се справим с всички препятствия, които ни създава лошото време и ни предоставят възможността да отделим време за себе си, както и за близките си, като се насладим на почивка дори и в екстремни условия.

Видове вериги за сняг.

  • Твърди. Те биват правоъгълни, ромбовидни и „меча стъпка“. Отлични са за дълбок сняг, за лед, кал, асфалтова настилка. Могат да причинят повреди ако се карат прекалено дълго време върху асфалт.

  • Меки. Изработени са от PVC и имат шипове, които осигуряват по-добро сцепление. Могат да се използват в градски условия.

  • Текстилни. Наричат се още „чорапи“. Предпазват окачването и гумите, но нямат толкова добри характеристики в сравнение с твърдите.

  • Течни. Те са специални спрейове, които съдържат смола и се впръскват върху гумата. Подходящи са за заледени участъци и против хлъзгане, по никакъв начин не вредят на автомобила. Недостатъкът е, че след всяко преминаване през лед трябва да се пръска отново, защото смолата се изтрива и се губи сцеплението.

Има ли значение на кои колела ще ги поставим?

По правило се поставят на колелата, които задвижват автомобила. Ако Вашата кола е със задно окачване, то тогава е необходимо да ги поставите на задните гуми, с предно окачване-на предните, а ако пътното средство се задвижва с четирите колела и е 4х4, съответно на всички гуми.

Как правилно се поставят?

Ако сте си закупили вериги за сняг и желаете сами да си ги монтирате, тъй като не ви се дават излишни разходи, ето няколко полезни и лесни стъпки, които можете да следвате при правилното им слагане:

  • Поставете ги на земята, за да определите посоката им. Ако сте сложили тасове на джантите си ги махнете;

  • Единият край на въжето на веригите за сняг е нужно да го прехвърлите зад колелото;

  • След това повдигате двата висящи края на веригата и ги закопчавате със заключващия механизъм в горната част на гумата. Бутате внимателно назад въжето със закопчаните краища и я намествате, така че да лежи симетрично върху гумата;

  • Важно е веригата да се стегне и закопчае . За да определите дали тя е правилно монтирана не бива да има части, които висят свободно;

  • След това повтаряте процедурата и върху останалите колела.

Съвети при експлоатация на вериги за сняг.

  • Изберете продукт, който да отговаря на размера на гумите на превозното средство;

  • Не е препоръчително да се развиват високи скорости. Според закона ограничението е 50 км/h;

  • За да има отличен резултат, е нужно да ги поставите върху зимни или всесезонни гуми;

  • Когато сте ги сложили можете да направите пробни обиколки. Чрез тях ще се уверите, че са поставени правилно и прилягат върху колелото.

Какви видове ще откриете при нас?

В нашият онлайн магазин 4sales можете да намерите голям избор от вериги за сняг на ниски цени и високо качество, с разнообразни характеристики и размери според типа на гумите на Вашия автомобил. Предлагат се освен за кола, но и за джип ,и за бусове. Можете да откриете, че са приложими на превозни средства с вътрешен диаметър на колелото 15 цола, 16 цола, 17 цола. Материалите, от които са изградени са устойчиви на екстремните условия и ще направят пътуването Ви истинско удоволствие. Не пропускайте уникалните намаления на магазина ни и няма да сбъркате ако ни се доверите, защото държим на нашите клиенти, комуникацията ни с тях и удовлетворението, което им осигуряваме.