Употребата и е лесна. Необходимо Ви е единствено кабел, който отговаря на жака на Вашия мобилен телефон и естествено power bank с достатъчно заряд. Свързвате едната част на кабела към телефонът Ви, а другата към преносимата външна батерия и процесът на зареждането започва.

Какви типове батерии има?

На пазара се предлагат различни по качество, големина и екстри външни батерии за телефон в зависимост от това, което Вие търсите и Ви е необходимо.

Разделят се на два вида според капацитета им:

  • Малък капацитет;

Имат малък размер, могат да зареждат еднократно или двукратно дадено устройство и притежават един USB порт.

Те биват два основни типа според типа на източника на ток, който притежават:

  • Литиево-йонна;

  • Литиево-полимерна.

Разликата между двата вида се състои в различния материал, от който са направени.

  • Голям капацитет.

Подходящи са за повече устройства, защото са по-мощни, съдържат и по-голям брой USB портове, което позволява зареждането на лаптопи, таблети.

Как е правилно да се използва?

Правилното използване и удължаване живота на външната батерия можете да постигнете като следвате следните съвети:

  • Зареждайте я, когато не я използвате. Също така зареждането не трябва да е 100%, както и не я изтощавайте напълно. Тя е най-ефективна със заряд в диапазона 20% до 80%.Веднага след като е пълна със заряд я изключете от захранването;

  • Не я излагайте на екстремни температури;

Много високите или ниските температури могат да причинят повреда на батерийната клетка на външното устройство и по този начин да съкратят нейния живот.

  • Не я изпускайте;

  • Дръжте я на проветриви места;

Ако зареждате телефон и я поставите във Вашата чанта спирате топлината, която произвеждат апаратите да се отдели, в следствие на това тя се натрупва. Като по този начин можете да причините повреда освен на зареждащото устройство, но и на смартфона Ви.

  • Стремете се да не я поставяте в близък досег с метални предмети.

Какво друго трябва да знаем за преносимите батерии?

За да си купите качествена резервна външна батерия трябва да обърнете внимание на следните неща:

  • Капацитет;

За да определите какъв капацитет Ви трябва е необходимо да намерите общия количествен заряд на апаратите, които искате да зареждате. Най-добре е да закупите уред, който да може да зареди поне един телефон до 50%. Защото колкото по-голям е зарядът, толкова повече се увеличава цената и се намалява компактността. Разбира се, Вие трябва да се съобразите спрямо това, което на Вас Ви е нужно.

  • Брой портове;

Броят на портовете зависи от това колко уреда възнамерявате да зареждате с нея. 

  • Издръжливост;

Издръжливостта се основава на материалите, от които е изработена ,но и това как Ви я използвате. Ще издържи по-дълго време ако има по-голям капацитет и по-ниска степен на използване. Може да е Ваш верен спътник дори и години напред.

  • Екстри.

За да изпъкнат продуктите помежду си им се добавят допълнителни функции като фенерчета и индикатори, показващи нивото на заряда. Те могат да бъдат много полезни, но не бива да са решаващ фактор, когато избирате Вашата външна батерия.

В нашият онлайн магазин 4Sales ще откриете прекрасни продукти на достъпни цени и високо качество. Не пропускайте нашите оферти и възможността да накарате един човек да се усмихне днес като му подарите мечтания подарък.