Дават ни възможност да се докоснем до въздушния свят, да наблюдаваме красиви пейзажи, да вършим работа, която понякога може да се окаже неотложна. Чрез камерите ни пренасят на по-високо ниво, с което за миг можем да забравим , че не сме здраво стъпили на земята, а всъщност летим.

Мога ли да управлявам дрон през телефон?

Управляването на дрон може да се осъществи чрез с мобилен телефон. Това ни позволява дори още по-голямо удобство. Т.к. можем да не използваме специално предназначен контролер, а екранен. Разбира се, понякога пилотирането на дрон по този начин, е трудно, но не се отказвайте. Ще пожънете успех с постоянството си. Всеки човек има предпочитания и начини, които са му по-лесни. Ако този не подейства за Вас, винаги можете да използвате алтернативата с радиоконтролер. Трябва да обърнете внимание на това, че когато използвате WIFI връзка ще се ограничи обхватът. Затова ако искате да го използвате на по-дълги разстояния, радиоконтролерът ще свърши чудесна работа.

Как да свържем камерата на дрон с телефон?

Всъщност не е толкова трудно, колкото смятате. За целта може да е безжично чрез блутут и Wi-Fi или с програма. За да стане по-ясно, ще обърнем внимание на свързването му към различните операционни системи на смартфоните. 

Установяване на връзка с Android:

  • Първата стъпка, която е необходимо да предприемете, е да отидете в Play Store и да свалите приложението за Вашия дрон. Ако се чудите кое е, можете да намерите съответната информация в ръководството, включено в комплекта при закупуването му;

  • Включете летателния апарат;

  • Отидете в настройки, селектирайте мрежа и интернет, след това Wifi;

  • Сдвоете се с мрежата чрез паролата, която отново може да откриете в ръководството;

  • Влезте в мобилното приложение и започнете да следвате указанията за настройването на Вашия дрон.

iPhone:

  • Свързването е идентично, както това при Android.

При използването на FPV камера, установяването на връзка е на базата на приемник, който има микро USB порт за буксата на мобилния телефон. Този адаптер приема видеосигнала, който се излъчва от средството за снимки. При поставянето му в жака на телефона е необходимо да изтеглите приложение, да сканирате каналите и да почакате изображението да се види на екрана.

Нека да уточним ,че достъп до интернет не е необходим за управление на въздухоплавателното средство. Уайфайът служи като безжична връзка между мобилния Ви телефон и въздухоплавателния.

Може ли всеки дрон с камера да бъде свързан към телефон?

Да, това не е ли най-хубавото? Ако искате да летите без Wi-Fi и да използвате само дистанционно управление, все пак трябва да свържете дистанционното управление с дрона. Всеки квадрокоптер и контролер имат свой специфичен процес на настройка. Някои от тях изискват използването на мобилно приложение, а други - комбинация от натискане и задържане на бутони.

Какво ще Ви предложи нашият онлайн магазин 4sales?

Има набор от продукти с уникален дизайн, отлично качество, ниски цени и функции, които ще Ви пренесат в нови непознати земи , в които ще можете да се любувате на изследването. Освен това, магазинът ни Ви предоставя възможността да се свържете с нашите специалисти. Ако имате затруднения, може да обсъждате с тях това ,което Ви вълнува, за да получите информацията, от която се нуждаете. Също така целим комуникация с нашите клиенти, което ще ни от полза за възможността да получим информация относно нуждите Ви и да изработим така системата си, за да отговаря на всички Ваши очаквания.